Nieuws


Lotus Esprit Turbo nieuw model Agora Models

Lotus Esprit Turbo nieuw model Agora Models

02-11-2023 | In de laatste nieuwsbrief van Agora Models geeft CEO James Franks twee foto’s prijs van aankomende twee nieuwe modellen. Een van de foto’s is onmiskenbaar het interieur van de Lotus Esprit uit The Spy Who Loved Me.

En deze vermoedens worden bevestigd op het James Bond gedeelte van de website van Agora Models. Naast de Aston Martin DB5 zien we nu een grotere foto van het interieur met de tekst Lotus Esprit The Spy Who Loved Me coming soon. Ook op het forum van de website werd er al over gesproken over het model en dat de propellers aan de achterzijde ook kunnen draaien.

De Lotus Esprit was ook al door Eaglemoss aangekondigd net voordat het bedrijf failliet ging. Agora Models kennende zullen ze geen gebruik maken van bestaande 3D scans, maar zelf nieuwe maken. Dat hebben ze ondermeer tijdens de Bond In Motion tentoonstelling in het Petersen Museum gedaan.

Het model van de Lotus Esprit zal rond de kerst verschijnen met de 12 of 24 maanden abonnement.

=> Agora Models


Chris Webb

Chris Webb (1937-2023)

27-11-2023 | Stuntman Chris Webb is op 86-jarige leeftijd overleden. Webb heeft aan veel films meegewerkt, waaronder in 10 James Bond-films.

Webb begon zijn carrière als stuntman in de film You Only Live Twice. Daarna werd hij gevraagd om mee te werken aan On Her Majesty’s Secret Service. De scene waarin Bond vanuit Piz Gloria ontsnap via de kabelbaan werd in eerste instantie gedaan door stuntman George Leech. Door de stunt raakte zijn arm uit de kom. De volgende stuntman paste niet in het veiligheidspak en toen werd Webb gevraagd. Hij heeft een deel van de scene uitgevoerd, maar die werd uiteindelijk afgemaakt voor stuntman Dickie Graydon.

In Diamonds Are Forever keerde Webb terug. Hij was de stuntdubbel van Charles Gray in de openingsscène. In The Spy Who Loved Me is Chris Webb te zien samen met Bob Simmonds tijdens het gevecht met James Bond wanneer Fekkesh net is vermoord door Jaws.In de film Octopussy komt Chris Webb prominent in beeld. Hij is de linker soldaat waarvan de parachute word geopend wanneer Bond gevangen is genomen.

Chris Webb werkte ook mee aan de James Bond-films Live And Let Die, For Your Eyes Only, A View To A Kill, The Living Daylights en Tomorrow Never Dies. Daarnaast was hij ook betrokken bij de serie The Secret Life Of Ian Fleming (1990) en diverse blockbusters als de Indiana Jones-films, Batman en de Superman-films.


James Bond: The Complete Collection

27-11-2023 | Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van James Bond verscheen eerder dit jaar alle Bond-verhalen van Ian Fleming opnieuw bij Ian Fleming Publications. De boeken, voorzien van nieuwe omslagen, zijn nu als set verkrijgbaar.

Maak kennis met James Bond, ‘s werelds beroemdste spion, in deze historische heruitgaven ter ere van de 70e verjaardag van Ian Fleming’s klassieke serie, nu samen verpakt in een exclusieve doos ontworpen door Webb & Webb, die ook alle omslagen ontwierpen voor de nieuwste 007 paperbackedities.

Van dat eerste onvergetelijke spelletje baccarat, via de door haaien geteisterde wateren van Jamaica, tot de vergiftigde tuin van Shatterhand, alle veertien 007 avonturen zijn opgenomen in deze collectie. Verwacht liefde, haat, diamanten, dood en nog veel meer.

De boxset komt in een exclusieve oplage van 250 stuks.

=> Webshop Ian Fleming Publications
=> Webb & Webb


Kentekencombinatie Goldfinger te koop

Kentekencombinatie Goldfinger te koop

27-11-2023 | In Nederland kennen we geen gepersonaliseerd kentekens voor auto’s. In veel landen om ons heen wel, waaronder het Verenigd Koninkrijk. En daar is nu een bijzondere kentekencombinatie te koop.

Primo Registrations, een toonaangevende handelaar in kentekenplaten in het Verenigd Koninkrijk, biedt de combinatie ‘AU 1’ aan. Die vooral wordt vooral geassocieerd met de James Bond-film Goldfinger. De ‘AU 1’ registratie, met het chemische symbool voor goud (AU), sierde ooit de zwart met gele Rolls-Royce Phantom III van Auric Goldfinger in de film uit 1964 en werd zo een iconische filmreferentie. De combinatie heeft een prijs van omgerekend € 373.000,–.

De laatste keer dat ‘AU 1’ verkocht werd, realiseerde hij een enorme ‘return on investment’ voor zijn toenmalige eigenaar en Primo Registrations verwacht dat de trend zich alleen maar zal voortzetten, vooral kentekenplaten met korte combinaties. Ze hopen dat de platen wederom op een Rolls Royce belanden. Uit informatie van de DVLA (de Britse RDW) blijken de platen op dit moment op een witte Rolls Royce Phantom III uit 1937 te prijken.

=> Website Primo Registrations


BOGNER x 007 Capsule 2023

BOGNER x 007 Capsule 2023

25-11-2023 | Performance sportkledingmerk BOGNER heeft de capsulecollectie 2023 007 onthuld. De collectie bestaat uit complete ski-outfits voor mannen en vrouwen, evenals ski-hardware en accessoires.

In 2022 onthulde Bogner zijn eerste officiële 007-collectie in samenwerking met EON Productions. En nu is er een nieuwe gelimiteerde collectie gemaakt met elk een complete ski-outfit voor mannen en vrouwen, ski-hardware en accessoires. De stijlen zijn fris wit met rode en zwarte accenten, logo’s en technische details.

Willy Bogner Junior coördineerde ‘s werelds eerste actiescènes voor On Her Majesty’s Secret Service (1969) en werkte daarna aan nog drie Bond-producties, The Spy Who Loved Me (1977), For Your Eyes Only (1981) en A View To Kill (1985). De geschiedenis tussen Bogner en James Bond is te lezen in de 6e editie van Bondesque Magazine.

Op een dag vroeg iemand me aan de telefoon of ik cameraman wilde worden bij de volgende James Bond-film,” herinnert Willy Bogner Jr zich over het begin van zijn Bond-carrière. “Als je zo’n telefoontje krijgt als filmamateur die nooit naar de filmschool is geweest, ga je ervan uit dat het een grap is!”. Het telefoontje was geen grap, want de beller bleek Albert R. Broccoli te zijn en nu, meer dan 50 jaar later, gaat de samenwerking door.

=> Bogner Collectie 007 Store
=> Bogner’s officiële website
=> Bondesque Magazine uitgave #6


Omslag Amerikaanse versie A Spy Like Me bekend

Omslag Amerikaanse versie A Spy Like Me bekend

20-11-2023 | Schrijfster Kim Sherwood heeft op haar X-account de omslag van A Spy Like Me bekend gemaakt. Dit tweede Double O-boek wordt in de VS uitgebracht op 23 april 2024 waarin een eliteteam van MI6-agenten undercover moet gaan om een smokkelnetwerk te ontrafelen dat gewelddadige terreur financiert.

James Bond leeft.
Tenminste, dat was hij toen hij een aanwijzing achterliet op het terrein waar het verraderlijke militaire privébedrijf Rattenfänger hem gevangen hield. MI6 kan geen levens meer sparen om een vermiste agent op te sporen – geen uitzonderingen, zelfs niet voor Bond. Maar Johanna Harwood (003) heeft haar eigen agenda. Opzij geschoven door haar superieuren terwijl ze rouwt om het verlies van een geliefde, gaat Harwood op een onbestrafte missie: het vinden van 007. Ondertussen heeft MI6 een ander probleem.

Er is een bom ontploft in Londen.
Double O-agenten op het spoor van de verantwoordelijke terroristen hebben snel gehandeld om massavernietiging te voorkomen en levens te redden. Maar MI6 faalde om de vijanden van het land te neutraliseren voordat ze konden toeslaan en een van hen raakte ernstig gewond bij de ontploffing.

Ze zullen niet weer falen.
Joseph Dryden (004) en Conrad Harthrop-Vane (000) krijgen de opdracht om de financieringsbron van de terroristen te achterhalen. Ze volgen aanwijzingen van veilinghuis Sotheby’s tot Kreta en Venetië en ontdekken een witwaspraktijken waarbij diamanten, antiquiteiten van de zwarte markt en mensenhandel betrokken zijn. Zodra er een grote verkoop heeft plaatsgevonden, begint het aftellen tot de volgende terreuraanslag. Terwijl de Double O’s het kronkelige spoor volgen, komen ze onverwacht dichter bij Bond.


Kersthanger 2024

Kersthangers 2024

20-11-2023 | Het lijkt bijna een traditie te worden: de jaarlijkse kersthangers geïnspireerd op James Bond. Met de decembermaand in aantocht zijn er drie nieuwe hangers toegevoegd aan de 007 Store.

De hangers hebben als titel Blofeld’s Cat, geïnspireerd op de witte kat van Bond’s aartsvijand, James Bond Black Tie en de James Bond Skier. De laatste is geïnspireerd op de Italiaanse promotieposter van On Her Majesty’s Secret Service uit 1969.

De hangers worden met de hand gemaakt door ambachtslieden in India met behulp van de traditionele techniek van zardozi borduurwerk. Er zijn diverse stoffen gebruikt. De illustraties zijn ontworpen door Yves Thos.

=> Blofeld’s Cat (007Store)
=> James Bond Black Tie (007Store)
=> James Bond Skier (007Store)


Het Schotse erfgoed van Bond en The Macallan

Het Schotse erfgoed van Bond en The Macallan

18-22-2023 | De officiële whiskypartner van de James Bond-franchise, The Macallan, was te zien in Skyfall en Spectre. In een videoserie van de meester whisky distilleerders, geregisseerd door Angelica Zollo, bespreken producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli Bond’s band met Schotland.

De nieuwe videoserie markeert de nieuwste samenwerking tussen 007 en The Macallan. Afgelopen oktober, voor het 60-jarig jubileum van Bond, werd een limited edition collectie van zes flessen uitgebracht, elk met details over een ander decennium van 007 met op maat gemaakte beelden. “Zijn Schotse roots waren echt fundamenteel voor wie hij was als personage“, legt Broccoli uit over James’ opvoeding in Skyfall Lodge. “Toen het op het punt in het verhaal kwam dat Bond de meest afgelegen plek moest vinden waar hij M veilig kon houden, dacht hij aan zijn ouderlijk huis.

=> The Macallan website
=> 007 x The Macallan (video)
=> 007 x The Macallan | Innovations (video)
=> 007 x The Macallan | Schotland (video)


Heruitgave From Russia With Love 2024

Heruitgave From Russia With Love 2024

17-11-2023 | Ian Fleming Publications heeft bekend gemaakt dat het verhaal From Russia With Love van Ian Fleming volgend jaar verschijnt in de Penguin Modern Classics Crime and Espionage serie.

De serie is bedoeld om de misdaad- en spionagelijst van Penguin Modern Classics nieuw leven in te blazen. Volgend jaar staan, naast het vijfde James Bond-boek van Fleming, ook titels op als  The Big Sleep Farewell, My Lovely van Raymond Chandler en Tinker Tailor Soldier Spy van John le Carré.

From Russia With Love verschijnt in juni 2024. Links de omslag van de paperback editie.

=> Ian Fleming Publications
=> Penguin Modern Classics Crime and Espionage


Agora Models Aston Martin DB5 Pack 1 correctie

Agora Models Aston Martin DB5 Pack 1 correctie

16-11-2023 | Agora Models is begonnen met het uitleveren van de Aston Martin DB5 uit No Time To Die. Ondanks de zorgvuldige voorbereiding is er een foutje ontstaan in het eerste deel.

De scharnier van de deur bleek op de oorspronkelijke omschrijving verkeerd om te zitten. Dit is in de digitale versie van de bouwinstructie aangepast. Mochten er bouwers zijn die Pack 1 al hebben gebouwd: de deur kan, zonder schade, weer uit elkaar gehaald worden. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een kleine platte schroevendraaier om de ingeklikte onderdelen weer los te krijgen. Een aangepaste bouwinstructie is nu te vinden op de website van Agora Models.

=> Bouwinstructie Aston Martin DB5 No Time To Die
=> Agora Models Aston Martin DB5 No Time To Die


Nieuwe serie munten van The Royal Mint

Nieuwe serie munten van The Royal Mint

15-11-2023 | The Royal Mint onthult een nieuwe serie verzamel- en edelmetaalmunten om 60 jaar James Bond te vieren. De serie biedt 007-liefhebbers een unieke kans om hun bestaande collectie uit te breiden of te investeren in edelmetaal in goud of zilver.

Elk ontwerp bevat een iconische scène uit een Bond-decennium. Op de eerste munt ter ere van 007 in de jaren 1960 zit Sean Connery’s Bond in Little Nellie, het legendarische gyroplane uit You Only Live Twice. De titels van elke Bondfilm uit het decennium vormen de achtergrond, het gestileerde 007-logo van de jaren 1960 verschijnt onderaan de munt en de klassieke geweerloop is te zien rond de omtrek van het ontwerp. 

De James Bond-munten zijn verkrijgbaar als 1oz 999.9 fijn goud en 1oz 999 fijn zilver met prijzen gebaseerd op de live edelmetaalprijs van die dag. Elke verzamelmunt is verkrijgbaar als gouden Proof, zilveren Proof en Brilliant Uncirculated editie met prijzen vanaf £14,50. Voor meer informatie over de James Bond verzamelaars- en edelmetaalmuntenreeks bezoek je de website van The Royal Mint of 007 Store.com.


Heruitgave John Gardner's 'GoldenEye'

Heruitgave John Gardner’s ‘GoldenEye’

13-11-2023 | De Duitse uitgever Cross Cult heeft bekend gemaakt in 2024 een heruitgave komt van het boek GoldenEye geschreven door John Gardner.

Het boek is onderdeel van de heruitgave van de James Bond-boeken van John Gardner in Duitsland. Het verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd door Hodder & Stroughton en Boulevard Books in het Engels in 1995 en een heruitgave in 2012 door Orion. In Duitsland kwam de eerste editie uit via Heyne in hetzelfde jaar dat de film werd uitgebracht.

Deze nieuwe editie van GoldenEye wordt uitgebracht op 3 juni 2024 in paperback en eBook formaat. De omslagillustratie, ontworpen door Michael Gillette, toont Xenia Onatopp met het Uzi machinepistool dat ze in de romanversie draagt.

=> Informatie en bestellen


On The Train Tracks nu op Amazon Kindle

On The Train Tracks nu op Amazon Kindle

12-11-2023 | Het boek On The Train Tracks, is nu naast ook als digitale variant verkrijgbaar bij Amazon Kindle.

Dat heeft uitgeverij DMD Digital bekend gemaakt. Ook is er een nieuwe drukker voor hun eerste en beroemdste boek: On The Tracks of 007. Ondanks dat het boek voor het laatst is bijgewerkt met de James Bond-film Quantum Of Solace, geldt het boek nog steeds als de reisgids voor James Bond-liefhebbers.

DMD Digital heeft een tal van James Bond reisgidsen uitgegeven de afgelopen jaren: Guide To Japan (2017), Guide To Thailand (2020), Cote D’azur (2020), Italy (2021), Filming James Bond In The Bahamas (2022) en dit jaar On The Train Tracks en Beaty of Bond.

=> Website DMD Digital (informatie en bestellen)
=> On The Train Tracks (recensie)
=> On The Tracks of 007: Italy (recensie)
=> Guide To Thailand (recensie)


Agora Aston Martin DB5 No Time To Die

Agora Models Aston Martin DB5 pakket 1 verzonden

11-11-2023 | Agora Models is begonnen met het uitleveren van het eerste pakket van de Aston Martin DB5 uit No Time To Die. In totaal volgen er 12 pakketten.

Met pakket 1 kan de bouw van de beroemde DB5 uit de laatste film beginnen. Het eerste pakket bestaat uit een 7 stal stappen waarmee de motorkap, de wielen en de rechter deur in elkaar kan worden gezet. Bijzonder is dat de wielen op twee manier in elkaar gezet kunnen worden: de simpele manier en de uitgebreide manier. In de eerste versie zijn de spaakwielen voorgegoten als 1 geheel. In de andere versie moeten de spaken stuk voor stuk met de hand in een mal gelegd worden.

Op de website van Agora Models zijn de digitale beschrijvingen en filmpjes te vinden.

=> Agora Models


Een feestelijke viering van Bond

Een feestelijke viering van Bond

09-11-2023 | Ian Fleming Publications organiseert een feestelijke viering van Bond. Niet alleen de verjaardag van 70 jaar 007, maar ook de 60e verjaardag van On Her Majesty’s Secret Service en het laatste James Bond-avontuur On His Majesty’s Secret Service van Charlie Higson.

Het evenement wordt op 5 december gehouden in de Everyman Broadgate bioscoop en start met een glas champagne gevolgd door een gesprek tussen Publishing Director van IFP Simon Ward en schrijver Charlie Higson over Bond en zijn laatste boek. De avond wordt gevolgd door de vertoning van de film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969, met in de hoofdrol George Lazenby als Bond. Na de voorvertoning is het mogelijk om je exemplaar van On His Majesty’s Secret Service te laten signeren door Higson.

Kaarten voor het evenement zijn 22 Pond en verkrijgbaar via de website van Ian Fleming Publications.

=> Kaartverkoop A Festive Celebration Of Bond


Persauto Die Another Day te koop

Persauto Die Another Day te koop

09-11-2023 | De Aston Martin V12 Vanquish die gebruikt was bij de perspresentatie van de film Die Another Day gaat onder de hamer. Veilinghuis Iconic Auctioneers bied het voertuig aan namens de huidige eigenaar.

Deze eerste Vanquish met twee zitplaatsen heeft het kenmerkende chassisnummer dat eindigt op ‘007’ en is de zevende van zeven ‘UK Press Cars’ die zijn gebruikt voor de promotie van de film met Pierce Brosnan. Deze zeer speciale Vanquish is geregistreerd als Y835 YML en was voor het eerst eigendom van de toenmalige Chief Executive van Aston Martin, Dr. Ulrich Bez. Het is een prachtig voorbeeld van de eerste Vanquish die werd geproduceerd en een echt collectors item. Hij is voorzien van verwarmbare voorstoelen, een aluminium/lederen stuurwiel, een verwarmd voorscherm, satellietnavigatie, een integraal telefoonsysteem en een brandblusser.

Afgewerkt in Skye Silver met Chestnut Nubuck interieur, wordt de auto geleverd inclusief eigenaren/serviceboek, onderhoudshistorie bij de hoofddealer, APK tot maart 2024, twee sleutels, Aston Martin Build Log en Aston Martin papieren die zijn Press Car herkomst bevestigen. De verkoper heeft kosten noch moeite gespaard voor een programma van cosmetische opfrisbeurten en mechanische werkzaamheden door Aston Martin Works.

=> Iconic Auctioneers


Illustraties van Jeff Marshall Studios bij Etsy

Illustraties van Jeff Marshall Studios bij Etsy

08-11-2023 | Je kunt er niet omheen: de kenmerkende tekeningen van Jeffrey Marshall. Goed nieuws: een deel van zijn werk, waaronder van James Bond, is verkrijgbaar bij de website Etsy.

Jeff Marshall werd in 1959 geboren in Philadelphia (VS). Hij studeerde in 1981 af aan het Art Institute of Philadelphia en ging meteen aan de slag als zelfstandig creatief ontwikkelaar en projectdirecteur. Zijn liefde voor film en specifiek de wereld van 007 begon in de jaren 60 met Sean Connery’s versie van het personage en is sindsdien nooit meer afgenomen. Het punt waarop louter fascinatie overging in liefde voor de wereld van de Britse geheim agent James Bond, was toen hij voor het eerst de pre-credit sequentie voor You Only Live Twice zag. Tot op de dag van vandaag staat hij er nog steeds versteld van.

Als zelfstandig kunstenaar zijn er vele mogelijkheden om illustraties te maken. In de jaren 90 maakte hij een serie litho’s in beperkte oplage voor EON Productions. Cd-, dvd-, boek- en tijdschriftomslagen behoren ook tot zijn werk. Hij geeft privéopdrachten voor grafisch ontwerp en illustratie en verzorgt regelmatig de omslagen voor de On The Tracks Of 007-publicaties.

Jeff Marshalls creatieve filosofie is er een van vakmanschap, aandacht voor detail en een constante inspanning om nieuwe originaliteit te ontwikkelen in elke oplossing.

=> Jeff Marshall Studios op Etsy


Nog geen plannen voor BOND 26

Nog geen plannen voor BOND 26

07-11-2023 | Terwijl door menig James Bond-fan enigszins argwanend werd gekeken naar de komst van 007: Road To A Million, was een interview met Gregg Wilson misschien wel de grootste kater. BOND 26 gaat er voorlopig niet komen.

Eind oktober 2023 sprak producent Barbara Broccoli nog uitvoerig over de productie van de 26e James Bond-film. Broccoli zei: “Ik denk dat deze films de tijd weerspiegelen waarin ze zich bevinden. Er ligt een grote, grote weg voor ons om het opnieuw uit te vinden voor het volgende hoofdstuk en daar zijn we nog niet eens mee begonnen. Ik ga terug naar GoldenEye toen iedereen zei ‘De koude oorlog is voorbij, de muur is over, Bond is dood, Bond is niet meer nodig, de hele wereld is in vrede en nu zijn er geen schurken meer’ – en wat hadden we het mis!”

Gregg Wilson had helaas voor ons geen beter nieuws te melden. Sterker nog: het lijkt erop alsof EON Productions er geen haast mee heeft. Wilson verklaarde: “Op dit moment zijn er geen plannen om de volgende Bond te maken. Er komt ooit wel weer een Bond, maar we zijn er niet actief mee bezig.”

Voorlopig zullen we het moeten doen zonder uitzicht op korte termijn op een nieuwe James Bond-film.


Manchetknopen in de vorm van goudbaar

06-11-2023 | In de officiële 007 Store is een bijzonder set manchetknopen verschenen. Deze zijn in de vorm van goudstaven en voorzien van een laagje echt goud. De knopen verschijnen vermoedelijk ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Goldfinger in 2024.

Deze manchetknopen zijn een replica van de goudstaven uit de film. Deze werd ontworpen door assistent art director Michael White. Op de bovenzijde is de Fort Knox referentie FK9978. Op het uiteinde is gegraveerd met serienummer 17964 ter ere van de releasedatum van de film, 17 september 1964.


Nieuwe NFTs serie bij VeVe

Nieuwe NFTs serie bij VeVe

03-11-2023 | In 2022 verschenen de eerste digitale James Bond NFT’s bij uitgever VeVe ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de James Bond-films. Nu verschijnt er een nieuwe serie: de Legancy Series S001.

Deze collectie authentieke Bond-attributen en -accessoires uit de EON-archieven omvat zeven themaseries. Verzamel er één uit elke serie en ontvang een Bond 60-logobeloning. Verzamel alle zeven series en ontvang een gouden Bond 60-logobeloning!

De nieuwe serie omvat de Jetpack uit Thunderball, Laser Pistool uit Moonraker en de Spectre-ring uit SPECTRE.

VeVe is opgericht in 2018 om hoogwaardige digitale verzamelobjecten met licentie naar de massamarkt te brengen. Met meer dan 8 miljoen verkochte NFT’s is VeVe het grootste mobile-first digitale verzamelplatform.


Road To A Million premiere 011

007: Road To A Million Premiere In London

02-11-2023 | Afgelopen 2 november liepen de deelnemers van 007: Road To A Million over de loper in het Londense Battersea Power Station. Daar werd de lancering van Prime Video’s avonturenserie gevierd.

Bij de premiere waren, naast de deelnemers, producent Barbara Broccoli, Greg Wilson, regisseur Julian Jones en acteur Brian Cox aanwezig. De entourage was aangekleed met diverse voertuigen uit de James Bond-serie en die te zien zijn in 007: Road To A Million zoals de Jaguar XKR uit Die Another Day en de Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation Car.

De serie is vanaf 10 november 2023 te zien op Prime.


James Bond Destinations

06-10-2023 | Het James Bond Destination boek van Assouline is een groot formaat koffietafelboek over de wereld en de reizen van 007.

Het boek, geschreven door Daniel Pembrey, neemt je mee naar de prachtige locaties die in de Bond-franchise voorkomen. Met Bond’s debuut in Dr. No uit 1962 werd de filmstandaard gezet. 007 werd voor altijd de reizende geheim agent bij uitstek. Hij reisde van kloosters in Meteora en barokke Venetiaanse palazzo’s tot marmeren paleizen in India en oude Egyptische tempels. De 25 Bond-films bevatten meer dan honderd ongelooflijke locaties.

Elk hoofdstuk is gevuld met on-set verhalen, memorabele scènes en productiefotografie die het ambacht van het maken van een Bondfilm vastlegt. James Bond Destinations is het perfecte boek om terug te kijken op de locaties in zes decennia 007.


Ian Fleming: The Complete Man

05-10-2023 | Een fris portret van de man achter James Bond en zijn blijvende impact, door een bekroonde biograaf met ongekende toegang tot de papieren van de familie Fleming. Dat is in het kort de nieuwe biografie Ian Fleming: The Complete Man.

Ian Fleming’s grootste creatie, James Bond, heeft een enorme en voortdurende invloed gehad op onze cultuur. Wat Bond vertegenwoordigt over ideeën van mannelijkheid, de Britse nationale psyche en de wereldpolitiek is in de loop der tijd veranderd, net als de interpretatie van het leven van zijn auteur. Maar Fleming zelf was mysterieuzer en subtieler dan alles wat hij schreef.

Ians jeugd met zijn begaafde broer Peter en zijn buitengewone moeder vormde het patroon voor zijn ambitie om ‘de complete man’ te zijn, en hij zou zijn hele leven blijven streven naar de middelen om deze ‘compleetheid’ te bereiken. Zijn dramatische persoonlijke leven en zijn indrukwekkende carrière bij de marine-inlichtingendienst brachten hem in het hart van kritieke momenten in de wereldgeschiedenis, terwijl ze hem ook rijke inspiratie gaven voor zijn fictie.

Nicholas Shakespeare is een van de meest begaafde biografen van dit moment. Zijn talent voor het blootleggen van nieuw materiaal dat een nieuw licht werpt op zijn onderwerpen is volledig duidelijk in deze meesterlijke, definitieve biografie.


Revell James Bond 007 serie

Modelbouw merk Revell heeft zijn eerste James Bond serie gepresenteerd. De serie bestaat uit 6 voertuigen met verschillende moeilijkheidsgraden en prijzen. 5

Aston Martin DB5 Goldfinger
Schaal: 1:24
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Aantal onderdelen: 122
Prijs: € 54,99

Revell James Bond 007 Aston Martin DB5 doos

Ford Mustang Mach I Diamonds Are Forever
Schaal: 1:25
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Aantal onderdelen: 129
Prijs: € 49,99

Revell James Bond 007 Ford Mustang Mach I doos

Citroen 2CV For Your Eyes Only
Schaal: 1:24
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Aantal onderdelen: 126
Prijs: € 49,99

Dit is een test.

Revell James Bond 007 Citroen 2CV doos