Nieuws


Golden Gun on Location

Golden Gun on Location

24-05-2024 | James Bond-liefhebber en -verzamelaar Chris Distin heeft een uniek fotoboek samengesteld uit de privécollectie van acteur Hervé Villechaize, getiteld Golden Gun on Location.

Hervé Villechaize, die Scaramanga’s rechterhand Nick Nack speelde, nam tientallen foto’s tijdens het filmen van The Man The Golden Gun en Distin had het geluk om deze foto’s van Hervé’s vrouw Kathy Self te krijgen, vele jaren na zijn dood. Bond-girl Maud Adams schreef het voorwoord.

Dit is ook het eerste James Bond boek ooit dat gebruik maakt van augmented reality voor een interactieve ervaring tijdens het lezen van het boek. Met behulp van de ARTIVIVE App (gratis), kun je met de muis over een foto bewegen en wordt er een interview of clip over de foto afgespeeld. Iets wat nog nooit eerder is gedaan in een James Bond boek.

De gelimiteerde eerste editie wordt geleverd met 2 gelimiteerde prints en elk exemplaar wordt met de hand genummerd en gesigneerd door de auteur. De prijs per boek is 65 euro plus verzendkosten. Het boek is te bestellen via onderstaande link en zal later ook bij Amazon worden aangeboden.

=> chris@distin.de
=> www.jamesbondausstellung.com


Gebit van Jaws als press-papier

Gebit van Jaws als press-papier

22-05-2024 | Met zijn 2,18 meter was acteur Richard Kiel met zijn personage Jaws een indrukwekkende verschijning in The Spy Who Loved Me en Moonraker. Maar ook zijn metalen gebit, waarmee hij kon doden, werd beroemd. Nu kun je een replica op je bureau zetten als presse-papier.

Een verzilverde versie van de tanden kan worden besteld in de online winkel van 007Store.com. Het is niet bedoeld om te dragen, maar om te voorkomen dat je papierwerk wegwaait. Deze reproductie van de tanden van Jaws is gegoten uit 288g messing en daarna verzilverd in hoogglans. De presse-papier voelt zwaar aan en bestaat uit twee delen – boven- en ondertanden – die in elkaar passen. Gepresenteerd in een zwarte geschenkverpakking met een Jaws-verhaalkaart en een individueel genummerd certificaat. De presse-papier verschijnt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks en kost €263,95 exclusief invoerkosten.

=> James Bond Jaws Teeth Silver Paperweight


On His Majesty's Secret Service - Special Edition Paperback

On His Majesty’s Secret Service – Special Edition Paperback

15-05-2024 | Charlie Higson’s James Bond verhaal On His Majesty’s Secret heeft een speciale paperback editie gekregen. Dit werd aangekondigd door Ian Fleming Publications.

Deze speciale paperbackeditie van Charlie Higson’s On His Majesty’s Secret Service is een gelimiteerde oplage van 200 exemplaren, gesigneerd door de auteur en met exclusieve gespoten randen met het 007-logo. De nieuwe paperbackeditie bevat herziene tekst en exclusieve bonuscontent. Voor de echte liefhebbers: het boek was helaas binnen een uur al uitverkocht.

=> On His Majesty’s Secret Service – Special Edition Paperback


Scalextric 2024 James Bond modellen

Scalextric 2024 James Bond modellen

07-05-2024 | Scalextric heeft de nieuwe modellen voor het komende jaar bekendgemaakt. In de lijst vinden we twee voertuigen uit de James Bond films.

Beide voertuigen komen uit films die dit jaar een jubileum vieren: Goldfinger (60 jaar) en The Man With The Golden Gun (50 jaar). We waren niet verbaasd om de beroemde Aston Martin DB5 weer in de lijst te zien. Dit keer een gouden editie en Scalextric promoot dit model met de woorden: de verchroomde gouden afwerking straalt verfijning en stijl uit in elk onderdeel van de DB5. Dus pak je smoking jacket, riemen vast en maak je klaar om de spanning en sensatie van spionage te ervaren terwijl je in ware Bond-stijl naar de overwinning racet. Eerder verschenen de gewone Aston Martin DB5 en de Ford Mustang uit Goldfinger.

Het tweede model is de AMC Hornet uit The Man With The Golden Gun. De auto werd beroemd omdat hij met een spiraalsprong over een rivier vloog. Beide voertuigen zijn in schaal 1:32 en zijn verkrijgbaar vanaf de herfst van 2024. De verkoopprijs is €65,–.

=> Scalextric Aston Martin DB5 – Goldfinger (60th Anniversary Gold Edition)
=> Scalextric AMC Hornet – The Man With The Golden Gun


MI6 Confidential nummer 72 verschenen

MI6 Confidential nummer 72 verschenen

06-05-2024 | Er is een nieuwe editie van het Engelstalige tijdschrift MI6 Confidential verschenen. Het magazine is verkrijgbaar via de website van MI6 Confidential.

Ian Fleming schreef honderdduizenden woorden over 007, maar heel weinig over de man zelf, James Bond. Lezers leerden het personage begrijpen door zijn daden. Dit wordt duidelijk in de nogal vluchtige weergaven van het leven van Bond buiten zijn totale plicht voor Koningin en Vaderland. Bond-scenaristen daarentegen verspilden geen tijd en gebruikten slechts een paar woorden om ons alles te vertellen wat we moeten weten over de film 007. In dit nummer verkennen we zowel de zeldzame glimp van Bond’s privéleven als de efficiëntie van de scenarioschrijver door de screenplays voor zowel Dr. No als Casino Royale te analyseren.

In dit nummer
– Capturing the Enchantment: een reis van een fotograaf met de cast van Dr. No;
– Creative Licence: een recensie over hoe de scenarioschrijvers het karakter van Bond definieerden;
– Black Gold: Ian Fleming’s verloren werk State of Excitement;
– At Home with the Bonds: een kijkje in het huiselijke leven van 007 in boeken en in de film;
– Gun’s Golden Anniversary: over de release van The Man With The Golden Gun;
– One Golden Shot: marketing rondom de negende Bond-avontuur

=> www.mi6confidential.com


Documentaire Icons Unearthed- James Bond te zien bij RTL Z

Documentaire Icons Unearthed: James Bond te zien bij RTL Z

03-05-2024 | Op de Nederlandse zender RTL Z wordt de documentaire Icons Unearthed: James Bond uitgezonden.

In Nederland wordt de documentaire uitgebracht onder de titel Alles Over De Bond-Films en bestaat uit zes afleveringen. De eerste drie afleveringen worden uitgezonden op 3 mei vanaf 20:27 uur. De laatste drie verschijnen op 5 mei vanaf 10:30 uur. Daarnaast is de gehele documentaire te zien op Videoland. De documentaire is gemaakt zonder medewerking van EON Prodcutions.


Nieuwe tour Chitty Chitty Bang Bang van start

Nieuwe tour Chitty Chitty Bang Bang van start

30-04-2024 | Vandaag gaat een nieuwe versie van de musical Chitty Chitty Bang Bang van start. De UK & Ireland Tour is een nieuwe productie en volgt eerdere producties op. De laatste productie eindigde in 2017.

De nieuwe productie is geregisseerd door Thom Southerland, de choreografie is van Karen Bruce en de decors zijn ontworpen door Morgan Large. De première is vandaag in het Mayflower Theatre in Southampton. De productie tourt daarna door Groot-Brittannië en Ierland tot mei 2025. In november 2023 werd aangekondigd dat Adam Garcia de hoofdrol zal spelen als Caractus Potts. Verdere casting omvat Liam Fox als Opa Potts, en Elaine C. Smith en Charlie Brooks als de Kindervanger.

Chitty Chitty Bang Bang is een musical met muziek en tekst geschreven door Richard en Robert Sherman van een boek van Jeremy Sams. Het wordt soms Chitty The Musical genoemd om het te onderscheiden van de gelijknamige film uit 1968 waarop het gebaseerd is, geschreven door Roald Dahl, Ken Hughes en Richard Maibaum. De film uit 1968 was weer gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian Fleming. De show ging in première in het London Palladium op 16 april 2002, geregisseerd door Adrian Noble, en ging in 2005 in première op Broadway.


Omslag en releasedatum A Spy Like Me bekendgemaakt

A Spy Like Me verschenen

25-04-2024 | Het tweede deel van de Double O trilogie is vorige week uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het verhaal is geschreven door Kim Sherwood.

De covers van beide boeken waren al eerder aangekondigd. Het boek is op 23 april uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en op 25 april in de Verenigde Staten en is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten.

James Bond leeft.
Tenminste, dat was hij toen hij een aanwijzing achterliet op het terrein waar het verraderlijke militaire privébedrijf Rattenfänger hem gevangen hield. MI6 kan geen levens meer sparen om een vermiste agent op te sporen – geen uitzonderingen, zelfs niet voor Bond. Maar Johanna Harwood (003) heeft haar eigen agenda. Opzij geschoven door haar superieuren terwijl ze rouwt om het verlies van een geliefde, gaat Harwood op een onbestrafte missie: het vinden van 007. Ondertussen heeft MI6 een ander probleem.

Er is een bom ontploft in Londen.
Double O-agenten op het spoor van de verantwoordelijke terroristen hebben snel gehandeld om massavernietiging te voorkomen en levens te redden. Maar MI6 faalde om de vijanden van het land te neutraliseren voordat ze konden toeslaan en een van hen raakte ernstig gewond bij de ontploffing.

Ze zullen niet weer falen.
Joseph Dryden (004) en Conrad Harthrop-Vane (000) krijgen de opdracht om de financieringsbron van de terroristen te achterhalen. Ze volgen aanwijzingen van veilinghuis Sotheby’s tot Kreta en Venetië en ontdekken een witwaspraktijken waarbij diamanten, antiquiteiten van de zwarte markt en mensenhandel betrokken zijn. Zodra er een grote verkoop heeft plaatsgevonden, begint het aftellen tot de volgende terreuraanslag. Terwijl de Double O’s het kronkelige spoor volgen, komen ze onverwacht dichter bij Bond.


Daniel Goozee (1943-2024)

Daniel Goozee (1943-2024)

10-04-2024 | Daniel Goozee, de Amerikaanse kunstenaar die de posters voor drie James Bond-films ontwierp, is op 81-jarige leeftijd overleden.

Goozee’s eerste James Bond-filmposter was Moonraker. Goozee keerde terug in de serie voor Octopussy en creëerde het iconische beeld van James Bond omringd door de acht armen van het titelpersonage gespeeld door Maud Adams. Goozee’s laatste James Bond-postercampagne was voor Roger Moore’s laatste optreden als 007 in A View To A Kill. De teaser posters toonden Bond hangend aan de Eiffeltoren terwijl May Day (Grace Jones) achter hem aan parachuteerde.


Wolfgang Thürauf (1962 – 2024)

09-04-2024 | Met droefheid hebben we vernomen dat Bond-liefhebber Wolfgang Thürauf is overleden. Hij was een graag geziene gast op James Bond-evenementen, vicevoorzitter van James Bond Club Deutschland en Bondesque Magazine-lezer van het eerste uur. We zullen hem vreselijk missen.


The Search For Bond: How the 007 Role Was Won And Lost

01-04-2024 | We kunnen uitkijken naar een nieuwe boek van auteur Robert Sellers. Na het verschijnen van de indrukwekkende boeken The Batle of Bond en When Harry Met Cubby komt in oktober het boek The Search For Bond.

Slechts zes mannen kunnen aanspraak maken op het dragen van de beroemde smoking van James Bond; meer mensen hebben op de maan gestaan. Toch kwamen honderden anderen maar net in de buurt van de felbegeerde 007-rol – het hoogtepunt voor veel acteurs. Auteur Robert Sellers vertelt voor de allereerste keer in The Search For Bond het vaak buitengewone verhaal van hoe de beroemdste geheim agent van de film werd gecast. Met exclusieve interviews met veel van de acteurs die ooit overwogen werden om Bond te spelen, geïnterviewd werden voor de rol of zelfs een screentest hebben gedaan. Hun herinneringen en verhalen zijn fascinerend en geven een kijkje in het proces van hoe de Bond-producenten Broccoli en Saltzman de juiste man vonden om hun beroemde spion te spelen. Nu Daniel Craig zijn rol heeft neergelegd, heeft het circus rond de aankondiging van zijn opvolger voor een roddelcircus gezorgd en de release van The Search For Bond zou voor veel interesse in de media moeten zorgen.

Het boek verschijnt op 17 oktober 2024 bij The History Press als hardcover.


James Bond stickerboek- Gadgets & Vehicle Edition

James Bond stickerboek: Gadgets & Vehicle Edition

29-03-2024 | Er is een nieuw James Bond stickerboek verschenen exclusief in de 007Store.

Dit is een geniet A5-boek van 24 pagina’s met weetjes en informatie over meer dan 20 voertuigen, rekwisieten, wapens en gadgets uit het Bond-archief, samen met 6 pagina’s full colour stickers. Het boek bevat productietekeningen van Moonraker en Live And Let Die, en een volledige pagina gewijd aan de ultieme Bond-auto: de Aston Martin DB5.

=> James Bond Facts & Sticker Book Gadgets & Vehicles Edition (007Store)


 Robin Browne (1941-2024)

 Robin Browne (1941-2024)

28-03-2024 | Robin Browne, die als special effects en second unit photographer werkte aan vijf James Bond-films, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Browne deed voor het eerst mee aan de James Bond-serie tijdens de opnames van You Only Live Twice. Daarna keerde hij eerder terug, zonder credits, in On Her Majestys Secret Service en voor de special effects opnames van The Spy Who Loved Me en Moonraker. Zijn laatste Bondfilm was For Your Eyes Only.


The Royal Mint Six Decades of 007- Bond Films of the 1990's

The Royal Mint Six Decades of 007: Bond Films of the 1990’s

27-03-2024 | De nieuwste munt in de Six Decades of 007 Collection is gewijd aan een van de meest geliefde periodes in de geschiedenis van de James Bond-franchise – de jaren ’90 van de vorige eeuw.

Met klassieke 007-avonturen zoals GoldenEye, Tomorrow Never Dies en The World Is Not Enough, waren de jaren 1990 een stellair decennium voor de Bond-franchise en nam Pierce Brosnan het stokje over van Timothy Dalton als de hoofdrolspeler.

De nieuwe munt is geïnspireerd op de iconische bootachtervolging op de Londense rivier de Theems in de openingssequentie van The World Is Not Enough. Deze op maat gemaakte racemachine met een V8-motor van 300 pk was het geesteskind van Doug Riddle en Riddle Marine Inc. In vol ornaat kon de boot werken in slechts 5 cm water en bijna 15 meter in de lucht blijven na het halen van snelheden tot 80 km/u. Dit alles maakte het tot het perfecte vervoermiddel voor Bond’s favoriete voertuig.

=> Royal Mint Bond Films of the 1990s


Faberge x 007 Octopussy

Faberge x 007 Octopussy

25-03-2024 | Juwelenmaker Faberge en EON Productions hebben de handen ineengeslagen met een speciale editie van de exclusieve Faberge-eieren. Er zijn een object en een hanger verschenen, beide geïnspireerd op de film Octopussy.

Het object, een 8,4 cm hoog ei, is gemaakt van 18k geel goud, groen guilloché email, diamanten en blauwe saffieren. In een gelimiteerde oplage van 50 stuks heeft dit ei een prijskaartje van €137.500,–.

Het tweede ei is een exclusieve hanger. Het sieraad is handgemaakt van 18k geelgoud, 60 witte diamanten, twee zwarte diamanten, 15 blauwe saffieren en groen guilloché email, aan een geelgouden ketting. De set heeft dan ook een prijskaartje van €18.977,–.

=> Faberge x 007 Octopussy Egg Objet
=> Faberge x 007 Octopussy Egg hanger


Penfold x Ian Fleming

Penfold x Ian Fleming

23-03-2024 | Ter ere van de 65e verjaardag van het boek Goldfinger zijn Penfold Golf en Ian Fleming Publications een samenwerking aangegaan en lanceren ze twee golfproducten.

Ian Fleming was een fervent golfer. Hij hield zelfs zoveel van het spel dat hij het niet kon laten om het in zijn verhalen te gebruiken – of het nu was om diamanten te smokkelen of om Bond tegen een schurk op te zetten. Misschien wel een van de beroemdste fictieve golfwedstrijden vindt plaats in Fleming’s Goldfinger, een boek dat 65 jaar geleden voor het eerst werd gepubliceerd. De twee items die zijn verschenen is een golfdagboek en een etui voor schrijf- of golfaccessoires.

Het Ian Fleming Golf Journal is een handgebonden dagboek en gemaakt in Stamford, Engeland. In het dagboek kun je je golfrondes en statistieken bijhouden. Er is een mogelijkheid om je eigen verhaal bij te houden. De Ian Fleming Writers Pouch is geïnspireerd op zijn schrijfavonturen en de luxe stoffen waar hij de voorkeur aan gaf. Een multifunctionele etui voor je schrijf- of golfaccessoires.

=> Ian Fleming Golf Journal (€ 61,95)
=> Ian Fleming Writers Pouch (€ 61,95)


Nieuwe audioboeken Ian Fleming

Nieuwe audioboeken Ian Fleming

16-03-2024 | Er komen nieuwe edities aan van de luisterboeken van de James Bond-verhalen. In de loop van dit jaar zullen de boeken worden uitgegeven door HarperCollins US in de VS en in 2025 in het Verenigd Koninkrijk door Ian Fleming Publications.

Om de 60e verjaardag te vieren, is de eerste nieuwe opname die in de VS wordt uitgebracht You Only Live Twice, verkrijgbaar op 19 maart. Het verhaal wordt ingesproken door Eleanor Matsuura (The Walking Dead, Spooks). Dit wordt op 26 maart gevolgd door Casino Royale en Live and Let Die, zodat luisteraars terug kunnen gaan naar waar de Bond-saga begon. Casino Royale wordt ingesproken door Richard Armitage (The Hobbit, The Stranger) en Live and Let Die door Adjoa Andoh (Bridgerton, The Witcher).


Bond In Motion geopend in Washington

Bond In Motion geopend in Washington

01-03-2024 | Vanaf vandaag is de internationale tentoonstelling Bond In Motion geopend in het International Spy Museum in Washington.

Net als bij eerdere edities kunnen bezoekers oog in oog komen te staan met 17 originele voertuigen uit de James Bond-serie. De tentoonstelling begon ooit in het Zuid-Engelse Beaulieu en verhuisde daarna naar Londen. Inmiddels is er ook een filiaal van de succesvolle tentoonstelling geopend in de Verenigde Staten. De tentoonstelling is tot april 2025 te zien in Washington.

=> International Spy Museum


James Bond nieuws Spectre soundtrack 2024 editie

Spectre soundtrack 2024 editie

01-03-2024 | De originele soundtrack van Spectre (2015) is opnieuw uitgebracht. De 2024 editie komt uit op 29 maart en is verkrijgbaar in de vorm van een CD en dubbel-LP.

En wie hoopt dat de nieuwe editie nieuwe muziek bevat, moet helaas teleurgesteld worden. De inhoud van de CD en dubbel-LP is hetzelfde als het origineel uit 2015: 26 nummers. De hoes is echter iets anders: James Bond staat rechts in plaats van in het midden. De CD wordt geleverd met een boekje en de LP is geperst op twee ondoorzichtige witte vinyl schijven.

De CD en dubbel-LP is verkrijgbaar via de 007 Store, Bol.com en andere online winkels. De prijs is ronde de € 35,– (CD) en € 45,– (dubbel-LP).

=> Spectre Soundtrack 12″ dubbel LP – 2024 editie
=> Spectre Soundtrack CD – 2024 editie


James Bond nieuws Lotus Esprit schaalmodel KK-Scale aangekondigd

Lotus Esprit schaalmodel KK-Scale aangekondigd

29-02-2024 | Het Duitse schaalmodellenmerk KK-Scale heeft nieuwe modellen aangekondigd, waaronder twee voertuigen uit de James Bond-films en een pop van Roger Moore.

Dit is de Lotus Esprit Turbo uit de film For Your Eyes Only. Hij is er in twee versies: de witte met rode accenten en de bronskleurige met ski’s op het dak. Of de modellen officieel zijn gelicenseerd door EON Productions / Danjaq is niet bekend. Aangezien de auto’s in de standaard doos van KK-Scale worden geleverd, vermoedden we van niet.

Beide voertuigen zijn er in schaal 1:18 en zijn geprijsd rond de €75. Hoewel KK-Scale bekend staat om zijn gedetailleerde modellen, bevatten de modellen geen bewegende delen behalve de wielen. De modellen zijn vanaf april verkrijgbaar. Naast de twee voertuigen kan er ook een 1:18 standbeeld van Roger Moore worden besteld.

=> KK-Scale Lotus Esprit Turbo (wit-rood)
=> KK-Scale Lotus Esprit Turbo (brons met ski’s)
=> KK-Scale beeld James Bond


Michael Culver (1938-2024)

Michael Culver (1938-2024)

27-02-2024 | De Britse acteur Michael Culver, die een kleine rol had in From Russia With Love (1963) en Thunderball (1965), is op 85-jarige leeftijd overleden.

In 1963 verscheen Michael Culver zonder credits in From Russia With Love, als de jongeman die James Bond en Sylvia Trench (Eunice Gayson) passeert in een punter op de Theems terwijl Matt Monro’s ‘From Russia With Love’ (gespeeld op Bond’s radio) te horen is. Culver verscheen daarna (ook zonder credits) als de copiloot van de gekaapte Vulcan bommenwerper in Thunderball, waarin ook zijn vader Roland Culver te zien was als de minister van Buitenlandse Zaken.


James Bond nieuws Omslag Chitty Chitty Bang Bang bekend gemaakt

Omslag Chitty Chitty Bang Bang aangekondigd

26-02-2024 | Ian Fleming Publications heeft de cover aangekondigd van de aankomende paperbackeditie van het boek Chitty Chitty Bang Bang.

De omslag is ontworpen door Thomas Gilbert. Het team van Ian Fleming Publications kwam voor het eerst in aanraking met het werk van Thomas door zijn opvallende fan covers voor Fleming’s Bond boeken en werd verliefd op zijn gedurfde stijl. Publishing Director Simon Ward zegt: “Vanaf het moment dat we Thomas’ werk zagen wisten we dat hij perfect zou zijn voor onze 2024 editie van dit geliefde boek. Zijn verbeelding en kennis van Ian’s klassieke auto is ongeëvenaard en we kunnen niet wachten tot iedereen ziet wat we hebben samengesteld.”

=> Chitty Chitty Bang Bang (Ian Fleming Publications)


James Bond nieuws Nieuwe levels Cypher 007

Nieuwe levels Cypher 007

21-02-2024 | De tweede grote updates (1.1 en 1.2) voor de Apple Arcade-game Cypher 007 zijn binnen. De update is geïnspireerd op de films Quantum Of Solace en The Spy Who Loved Me.

Cypher 007 krijgt een gloednieuwe set updates met vijf nieuwe levels, een andere outfit, een uitdagingsmodus en meer. Update 1.1 voegt een nieuwe woestijnoutfit toe met als thema Bond in Quantum of Solace. De Challenge Mode voegt een extra moeilijkheidslaag toe aan levels, waarbij je verschillende taken moet voltooien, zoals het voltooien van een missie zonder het gebruik van gadgets, het bekijken van kegels of het verzamelen van een bepaald aantal voorwerpen. Update 1.2 voegt vijf nieuwe levels, personages en content toe gebaseerd op de klassieke Bondfilm The Spy Who Loved Me.

=> Apple Arcade Cypher 007


James Bond nieuws Pamela Salem (1944-2024)

Pamela Salem (1944-2024)

21-02-2024 | Actrice Pamela Salem, bekend van haar rol als James Bond’s secretaresse Miss Moneypenny in Sean Connery’s Never Say Never Again, is op 80-jarige leeftijd overleden.

Ze werd geboren in 1944 in India, bezocht de universiteit van Heidelberg in Duitsland en de Central School of Speech and Drama in Londen, voordat ze begon in het repertoiretheater in Chesterfield en York.

Haar tv-carrière begon in het begin van de jaren 1970 met gastoptredens in shows als Out Of The Unknown en Jason King. Pamela’s grote doorbraak op het witte doek kwam in 1978 toen ze verscheen in de heist comedy The First Great Train Robbery, haar eerste keer naast Sean Connery. Daarna verscheen ze naast Joan Collins in de film The B**ch uit 1979, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joan’s zus Jackie.

Vier jaar later maakte ze een van haar meest memorabele verschijning als Miss Moneypenny in Never Say Never Again. Pamela was bij het grote publiek bekend door haar optredens in Doctor Who en Blake’s 7. Ze was getrouwd met acteur Michael O’Hagan tot zijn dood in november 2017. Het koppel woonde in Surfside, Florida waar Pamela op 21 februari overleed.

Hier staat ze samen Sean Connery en Barbara Carrera (rechts) tijdens de perslancering van Never Say Never Again in de Inn On The Park -hotel in Londen, 12 december 1983.


James Bond nieuws Ingelijste vinyl achtergrond

Ingelijste vinyl achtergrond

20-02-2024 | Op de officiële website van de 007 Store is het nu mogelijk om een stukje achtergronddecor te bemachtigen. Het stuk in kwestie komt uit Die Another Day en Skyfall.

Gespecialiseerde vinylachtergronden worden vaak gebruikt op filmsets om diepte en perspectief toe te voegen aan de achtergrond van een scène. De 007 Store heeft twee varianten: de achtergrond die wordt gebruikt in de grootschalige interieurscènes van het ijspaleis van Gustav Graves en het wolkenkrabberachtige stadslandschap wanneer Bond de moordenaar Patrice opspoort in Shanghai.

Het ingelijste stuk bestaat uit vier elementen: een behind-the-scenes still bovenaan, daaronder een foto van de volledige vlakke achtergrond, daaronder een vierkant stuk van 10 cm van de authentieke productieachtergrond en onderaan een certificaat van echtheid van Bond Archive. Van beide worden in totaal 500 stuks uitgegeven.

=> James Bond Die Another Day Backdrop Art (007 Store)
=> James Bond Skyfall Backdrop Art (007 Store)


James Bond nieuws Titelsong The Man With The Golden Gun opnieuw uitgebracht op vinyl

Titelsong The Man With The Golden Gun opnieuw uitgebracht op vinyl

18-02-2024 | Om de 50e verjaardag van de The Man With The Golden Gun te vieren wordt het titelnummer, gezongen door Lulu, exclusief uitgebracht op 12″ picture disc vinyl.

De gelimiteerde editie van de titelsong van Roger Moore’s tweede film als James Bond wordt uitgebracht om Record Store Day 2024 te vieren. Het nummer is geschreven door John Barry en Don Black en uitgevoerd door Lulu. Dit is de eerste keer dat dit nummer is uitgebracht als 12″ picture disc met het originele artwork van de James Bond film. In 2024 is het 50 jaar geleden dat The Man With The Golden Gun in de bioscopen draaide. In datzelfde jaar werden ook John Barry’s soundtrack en titelsong uitgebracht. In 2022 voegt Lulu zich bij Dame Shirley Bassey, Don Black, David Arnold en andere musicalsterren om haar nummer uit 1974 uit te voeren tijdens The Sound Of 007 In Concert in de Royal Albert Hall in Londen.

De exclusieve RSD 12″ picture disc bevat het poster artwork van de film, ontworpen en geïllustreerd door Robert McGinnis. Het ontwerp bestaat uit een collage van geïllustreerde beelden van belangrijke personages, scènes en locaties uit de film.

=> Record Store Day 2024


James Bond nieuws BOND 26- Er gebeurd nog niets.

BOND 26: Er gebeurd nog niets.

17-02-2024 | Vorige week werden in Londen de British Film Institute Fellowship Awards uitgereikt. Een van de genodigden was producer Barbara Broccoli. En zij was duidelijk over de status van BOND 26.

Entertainmentexpert Baz Bamigboye vroeg de producent om een update over de nieuwe James Bondfilm en of er al een acteur was gecast voor de rol van 007. Broccoli’s antwoord op die vraag: “Ik kan je niets vertellen over de volgende Bondfilm. Er is niets. Er gebeurt nog niets.”

Het antwoord komt overeen met wat Gregg Wilson al aan de pers vertelde tijdens de première van 007: Road To A Million. Voorlopig hoeven we nog niets te verwachten.


James Bond nieuws Omslag en releasedatum A Spy Like Me bekendgemaakt

Omslag en releasedatum A Spy Like Me bekendgemaakt

16-02-2024 | Ian Fleming Publications heeft de Engelse omslag en de releasedatum van A Spy Like Me bekend gemaakt. Het tweede boek in de Double O-serie verschijnt op 25 april 2024.

James Bond leeft.
Tenminste, dat was hij toen hij een aanwijzing achterliet op het terrein waar het verraderlijke militaire privébedrijf Rattenfänger hem gevangen hield. MI6 kan geen levens meer sparen om een vermiste agent op te sporen – geen uitzonderingen, zelfs niet voor Bond. Maar Johanna Harwood (003) heeft haar eigen agenda. Opzij geschoven door haar superieuren terwijl ze rouwt om het verlies van een geliefde, gaat Harwood op een onbestrafte missie: het vinden van 007. Ondertussen heeft MI6 een ander probleem.

Er is een bom ontploft in Londen.
Double O-agenten op het spoor van de verantwoordelijke terroristen hebben snel gehandeld om massavernietiging te voorkomen en levens te redden. Maar MI6 faalde om de vijanden van het land te neutraliseren voordat ze konden toeslaan en een van hen raakte ernstig gewond bij de ontploffing.

Ze zullen niet weer falen.
Joseph Dryden (004) en Conrad Harthrop-Vane (000) krijgen de opdracht om de financieringsbron van de terroristen te achterhalen. Ze volgen aanwijzingen van veilinghuis Sotheby’s tot Kreta en Venetië en ontdekken een witwaspraktijken waarbij diamanten, antiquiteiten van de zwarte markt en mensenhandel betrokken zijn. Zodra er een grote verkoop heeft plaatsgevonden, begint het aftellen tot de volgende terreuraanslag. Terwijl de Double O’s het kronkelige spoor volgen, komen ze onverwacht dichter bij Bond.


James Bond nieuws Paperback omslag On His Majesty's Secret Service

Paperback omslag On His Majesty’s Secret Service

13-02-2024 | Ian Fleming Publications heeft de omslag bekend gemaakt van de paperback editie van On His Majesty’s Secret Service. Het boek verschijnt op 6 juni 2024.

Het ontwerp werd gemaakt door Mark Ecob. Op de website van Ian Fleming Publications is een interview met Ecob te lezen. On His Majesty’s Secret Service verscheen vorig jaar ter ere van de kroning van Koning Charles III. Alle opbrengsten van de verkoop van het boek gaan naar de Britse liefdadigheidsinstelling National Literacy Trust.

=> Interview Mark Ecob


James Bond nieuws Alec Mills (1932-2024)

Alec Mills (1932-2024)

12-02-2024 | Vandaag is op 91-jarige leeftijd de Britse cameraman en director of photography Alec Mills overleden. Dat werd door zijn zoon Simon Mills bekend gemaakt.

Hij begon op veertienjarige leeftijd in de Carlton Hill Studios in Londen. Daar werkte hij eind jaren 50 en begin jaren 60 veel voor Disney als camera-assistent voordat hij doorbrak als cameraman in de tv-serie The Saint (1966-68). In 1969 was hij cameraman bij zijn eerste James Bond-film: On Her Majesty’s Secret Service. Daarna was hij betrokken bij nog vier films in de serie (The Spy Who Loved Me, Moonraker, For Your Eyes Only en Octopussy) voordat hij director of photography werd bij The Living Daylights en License to Kill.

Mills was principal director of photography voor zo’n eenentwintig films voordat hij in 2001 stopte met actief filmmaken. Hij regisseerde ook twee films (Bloodmoon en Dead Sleep) in Australië. Na zijn pensionering werd hij docent aan de National Film & Television School in Beaconsfield (Engeland), voordat hij zijn autobiografie schreef: Shooting 007 And Other Celluloid Adventures. Dat boek verscheen op 1 juli 2014 bij The History Press.

Mills overleed na een lang ziekbed in Denham met zijn vrouw aan zijn zijde. Alec Mills leed al lange tijd aan dementie.

=> The History Press: Shooting 007 And Other Celluloid Adventures


James Bond nieuws Franse uitgave Thrilling Cities

Franse uitgave Thrilling Cities

08-02-2024 | Op 28 februari verschijnt in Frankrijk een nieuwe editie van Ian Fleming’s Thrilling Cities. Het boek, getiteld Les Villes électriques is vertaald door Tristan Savin en verschijnt bij uitgever Editions Arthaud.

Ian Fleming was spion en romanschrijver, maar ook journalist. In 1959 en 1960 reisde hij de wereld rond voor de Sunday Times, die een feuilleton schreef over zijn reizen in Hong Kong, Macao, Tokio, Honolulu, Los Angeles, Las Vegas, Chicago, New York, Hamburg, Berlijn, Wenen, Genève, Napels en Monte Carlo. Als een dubbelagent gebruikte Fleming deze verslagen om een groot onderzoek uit te voeren naar wereldwijde misdaad en allerlei soorten handel (goud, drugs, prostitutie), een onuitputtelijke bron van inspiratie voor zijn romans. Deze verslagen van zijn reizen waren ook een schatkamer voor de scriptschrijvers en regisseurs van de James Bond-saga, die resoluut trouw bleven aan de “geest van Fleming”.

Ian Fleming was een scherpziende waarnemer met een passie voor geopolitiek. Tussen de regels van deze Thrilling Cities door voorspelde hij de opkomst van Azië, belastingparadijzen, massatoerisme, de komst van narco’s, de nucleaire wapenwedloop, de groeiende macht van de media en het verlies van invloed van het Westen.

=> Les Villes électriques (Editions Arthaud)
=> Thrilling Cities (Ian Fleming Publications)


James Bond nieuws Taschen Dr. No-boek

Taschen Dr. No-boek

07-02-2024 | Taschen komt met een nieuw boek over James Bond. Eerder verscheen het geprezen boek The James Bond Archives en de Ken Adam Archive. Nu komt er een boek alleen over de eerste James Bond-film Dr. No.

Om het volledige verhaal te vertellen over hoe het allemaal begon, heeft EON Productions haar archieven met foto’s, ontwerpen en productiemateriaal opengesteld voor TASCHEN. Het resultaat is dit opmerkelijke verslag van het maken van Dr. No, Bond’s eerste film: een prachtig boekwerk dat een schat aan woorden en foto’s bevat, waarvan vele nog nooit eerder zijn gezien.

De toegang tot EON’s James Bond archieven was volledig vrij, dus dit boek is het meest uitgebreide verslag van een van de meest iconische films die de wereld ooit heeft gezien. Stap in de pagina’s om het ware verhaal van binnenuit te lezen en een uitstekend inzicht te krijgen in de persoonlijkheden en processen achter de meest succesvolle en langstlopende filmfranchise in de filmgeschiedenis.

Je kunt het maken van de film op de voet volgen aan de hand van een verslag van dag tot dag over wat er plaatsvond, welke scènes werden opgenomen en wie de beslissingen nam die het verhaal en de personages vorm gaven tijdens het filmen. Tussen de 1.007 beelden zie je veel zeldzame en niet eerder gepubliceerde stills en on-set opnamen van fotografen als Bert Cann, Bunny Yaeger en Bradley Smith, evenals memo’s, documenten, posters en productieontwerpen.

En de verhalen achter de schermen schetsen ook hun eigen beeld, verteld door de mensen die erbij waren. Van producenten Albert R. Broccoli en Harry Saltzman tot regisseur Terence Young en productieontwerper Ken Adam, evenals de cast, de crew, schrijvers en stuntmannen, deze persoonlijke verhalen nodigen lezers uit om terug te gaan in de tijd en naar de filmset zelf.

Het boek is wederom samengesteld door Paul Duncan en verschijnt in twee verschillende versies: de Art Edition (nummer 1-500) en de Collector’s Edition (501-1962).

=> James Bond. Dr. No Art Edition 1 (nummer 1-250)
=> James Bond. Dr. No Art Edition 2 (nummer 250-500)
=> James Bond. Dr. No Collector’s Edition (nummer 501-1962)


James Bond nieuws 007 Science- Inventing The World Of James Bond-tentoonstelling

007 Science: Inventing The World Of James Bond-tentoonstelling

07-02-2024 | Bond In Motion (Praag en Washington) en 007 Elements zijn op dit moment de officiële tentoonstellingen over James Bond. Daar wordt er nog eentje aan toegevoegd: 007 Science: Inventing The World of James Bond.

De tentoonstelling is te zien in het Museum of Science and Industry (MSI) in Chicago van 7 maart tot 27 oktober 2024. 007 Science: Inventing the World of James Bond is de eerste officiële tentoonstelling ooit die zich richt op de wetenschap en technologie achter ’s werelds langstlopende filmfranchise.

Ga achter de schermen om te leren hoe de Bond-productieteams de echte wetenschap gebruiken om 007’s avonturen op het scherm te maken. Bekijk fantastische gadgets gemaakt voor de Bond-films naast de echte uitvindingen die ze voorspelden – zie een prototype jetpack van Thunderball en het moderne Gravity Industries Jet Suit.

Je betreedt ook een laboratoriumruimte geïnspireerd door Q – de bron van geheime veldtechnologieën in de Bond-films – en test je vaardigheden om het perfecte spionagevoertuig te ontwerpen, te bungelen aan een stalen balk en geweldige stunts te bedenken. Mis deze kans niet om de wetenschap achter de technologie en techniek van ’s werelds beroemdste spion te verkennen.

=> Museum of Science and Industry


James Bond nieuws The Royal Mint Six Decades of 007 Bond Films of the 1980's

The Royal Mint Six Decades of 007 Bond Films of the 1980’s

04-02-2024 | Een nieuwe maand bekend een nieuwe munt in The Royal Mint Six Decades of 007 collectie. De serie is een ode aan de 7 decennia dat de James Bond-films zijn verschenen.

De nieuwe munt staat voor de jaren 80. En net als de vorige edities zien we de pistoolloop met op de achtergrond de titels van de James Bond-films uit de jaren 80. Op de voorgrond een kenmerkend voertuig uit deze films: de Bede Acrostar uit de film Octopussy met daaronder het 007-logo van de poster van deze film.

De munten zijn verkrijgbaar via de 007 Store en via de website van The Royal Mint.

=> Royale Mint Six Decades Of 007


James Bond nieuws James Bond-voertuigen komen aan in Washington

James Bond-voertuigen komen aan in Washington

01-02-2024 | In januari werd bekend dat de tentoonstelling Bond In Motion vanaf maart te zien zal zijn in het International Spy Museum in Washington. Vandaag kwamen de eerste voertuigen aan in het museum.

De voertuigen verbleven afgelopen jaar in het Saratoga Automobile Museum en werden afgelopen dagen overgebracht. De voertuigen trokken veel bekijks bij voorbijgangers in de Amerikaanse hoofdstad. Zo vaak kom je tenslotte de voertuigen niet tegen midden op straat. De Mercury Cougar (On Her Majesty’s Secret Service), de AMC Hornet (The Man With The Golden Gun), de Jaguar XKR (Die Another Day) en de diverse speedboten uit Live And Let Die en Moonraker werden met een kraan op indrukwekkende wijze in het gebouw gebracht.

De tentoonstelling is te zien vanaf 1 maart. Naast de voertuigen uit Bond In Motion is de Aston Martin DB5 uit GoldenEye vast te zien in het museum.

=> Bond In Motion International Spy Museum


James Bond nieuws Mini GT komt met James Bond-serie

Mini GT komt met James Bond-serie

30-01-2024 | Het Japanse diecast merk Mini GT heeft afgelopen weekend een James Bond-serie aangekondigd. Het merk geeft modellen uit in de (kleine) schaal van 1:64.

De eigenaar van het bedrijf, Chou Glen, maakte dit bekend via hun sociale mediakanalen nadat de prototypes te zien waren op Nuremberg Toy Fair van afgelopen week. De serie verschijnt ter gelegenheid van de aankomende 60e verjaardag van Goldfinger. En natuurlijk mag de Aston Martin DB5 uit de film niet ontbreken.

Andere modellen die we gaan zien in de serie zijn de Ford Mustang Mach I (Diamonds Are Forever), de Lotus Esprit Submarine (The Spy Who Loved Me), Aston Martin DB10 (Spectre), Aston Martin V8 (The Living Daylights, No Time To Die), Jaguar C-X75 (Spectre), Lotus Esprit, BMW 750 iL (Tomorrow Never Dies) en de Aston Martin DB5 uit 4 verschillende films waaronder No Time To Die.

Op dit moment hebben we alleen beelden van de prototypes. Verpakkingen en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


James Bond nieuws Ian Fleming Publications planning 2024

Ian Fleming Publications planning 2024

29-01-2024 | Ian Fleming Publications is verheugd om de planning voor komend jaar met ons te delen. Ook dit jaar kunnen we genieten van de literaire James Bond! Wat kunnen we verwachten?

Op 26 februari verschijnt het e-boek van de Raymond Benson James Bond-verhalen met als titel James Bond: The Raymond Benson Years. Deze digitale omnibus bevat de boeken Zero Minus Ten, The Facts of Death, High Time to Kill, DoubleShot, Never Dream of Dying en The Man with the Red Tattoo.

In april verschijnt het tweede deel van de Double O-reeks van Kim Sherwood: A Spy Like Me. Het boek verschijnt op 25 april in het Verenigd Koninkrijk.

Op 6 juni, de officiële verjaardag van koning Charles, verschijnt het boek On His Majesty’s Secret Service als paperback editie. Het boek verschijnt met nieuwe inhoud en een nieuwe omslag.

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat het kinderboek Chitty Chitty Bang Bang van Ian Fleming verscheen. Om dit te vieren komt er op 13 juni een nieuwe paperback editie met een gloednieuwe omslag. Op Global James Bond Day, 5 oktober, verschijnt er een nieuwe hardback editie van de James Bond-verhalen van Ian Fleming.

En als laatste gaan we ook nog iets speciaal krijgen van The Folio Society. Wij zijn heel benieuwd!


James Bond nieuws Dynamite James Bond 007 Vol. 2 verschenen

Dynamite James Bond 007 Vol. 2 verschenen

17-01-2024 | De samenwerking tussen Ian Fleming Publications en Dynamite Entertainment heeft een vervolg gekregen met de release van de tweede serie James Bond 007.

Het nieuwe verhaal, Codename: Stalvoda, komt van de legendarische stripauteur Garth Ennis! Hij is het best bekend voor zijn werk aan series als The Boys, Preacher en The Punisher. De tekeningen zijn van tekenaar Rapha Lobosco en de omslag is gemaakt door Dave Johnson.

Synopsis
De dodelijke compound Stalvoda, een overblijfsel uit de Koude Oorlog, heeft een lang verborgen connectie met MI6. Wanneer het onder verontrustende omstandigheden weer opduikt, wijst MI6 zijn beste agent aan om de zaak tot op de bodem uit te zoeken: James Bond 007 zelf.

Maar Bond is niet de enige die de Double O rang heeft gedragen, en daarmee de geheimen van MI6. Voormalig agent Archibald Tyron is een ander. En ook hij koestert een wrok – een die recht in het hart van His Majesty’s Secret Service is gericht!

=> Dynamite Entertainment James Bond: 007 Volume 2 deel 1


James Bond nieuws The Royal Mint Bond Films of the 1970

The Royal Mint Bond Films of the 1970

15-01-2024 | De tweede munt ter ere van de James Bond decennia collectie van The Royal Mint is verschenen. Op deze nieuwe munten staan de James Bond-films uit de jaren 70 centraal.

De meest iconische James Bond-film in de jaren 70 was toch wel The Spy Who Loved Me. Het is niet verwonderlijk dat The Royal Mint deze film heeft gekozen op de munt. Net als op de eerste munt is op de achtergrond de James Bond-films uit de zeventiger jaren te zien, prijkt de Lotus Esprit duikboot op de voorgrond en zien we het 007-logo welke gebruikt werd op de posters van de film. Op de achterzijde prijkt koning Charles III.

De munten verschijnen is verschillende waardes in zowel zilver als goud.

=> The Royal Mint: Bond Films of the 1970


James Bond nieuws Musical Teddy Bear Goldfinger Edition van Steiff

Musical Teddy Bear Goldfinger Edition van Steiff

13-01-2024 | Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van James Bond verscheen een gelimiteerde editie van de Steiff beer in smoking. Met de aankomende verjaardag van Goldfinger verschijnt er nog een speciale editie geïnspireerd op de film.

Deze onberispelijk geklede Teddy is gemaakt van de beste 100% RMS mohair, gecertificeerd door Control Union Cert 881601. Als eerbetoon aan een van de beroemdste driedelige pakken in de filmgeschiedenis, draagt hij een grijs vest, een wit shirt en een zwarte stropdas, met bijpassende grijze bontarmen en benen. Zijn linkerzool heeft gouden borduurwerk van de 007 en de Goldfinger logo’s, terwijl zijn hoofd een mooie vacht heeft. Hij heeft een witte tag Steiff-knop in zijn oor, vijf draaibare gewrichten, zodat je zijn armen, benen en hoofd kunt bewegen, samen met veiligheidsogen en een bruine neus. Op zijn rug staat het muzikale mechanisme dat het iconische 007-thema speelt. De beer wordt geleverd met een genummerd certificaat van echtheid in een speciale James Bond-presentatiedoos.

De beren zijn handgemaakt in een beperkte oplage van 3.000 beren en verschijnt maart dit jaar.

=> Website Steiff
=> 007 Store Steiff Goldfinger Editie


James Bond nieuws Bond In Motion verhuisd naar International Spy Museum

Bond In Motion verhuisd naar International Spy Museum

11-01-2024 | Bond In Motion, de grootste officiële tentoonstelling van James Bond-voertuigen, is zowel in Europa te bewonderen als in de Verenigde Staten. De laatste gaat verhuizen en is vanaf 1 maart te zien bij het International Spy Museum.

Het International Spy Museum is trots dat deze officiële tentoonstelling van iconische voertuige die allemaal op het scherm zijn gebruikt door 007 en zijn vele bondgenoten en tegenstanders. Hoewel James Bond een fictief personage is, belichaamt hij de geest van vele echte spionnen in dit museum. Deze mannen en vrouwen, van over de hele wereld, werden geïnspireerd door meer dan zes decennia van de Bond-filmreeks en zijn blijvende culturele invloed.

Bond In Motion is een viering van zes decennia 007-voertuigen. De tentoonstelling bevat 17 iconische stukken uit het archief van EON Productions en de Ian Fleming Foundation. Rekwisieten, schaalmodellen en clips uit de films zijn ook te zien naast auto’s, motoren, onderzeeërs en meer uit de garage van Q Branch.

De tentoonstelling opent haar deuren op 1 maart dit jaar en zal te zien zijn tot april 2025.

=> Bond In Motion International Spy Museum


James Bond nieuws Corgi's James Bond-modellen voor 2024

Corgi’s James Bond-modellen voor 2024

10-01-2024 | Corgi heeft nieuwe schaalmodellen aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2024. In de 22 modellen zijn ook 3 James Bond-modellen: de Aston Martin DB5, de Q-Glider en de Triumph Scrambler Bond Edition.

Aston Martin DB5 (Goldfinger)
Het beroemdste Corgi-model keert terug in een gloednieuwe uitgave ter ere van de 60e verjaardag van de iconische James Bond-film Goldfinger. Dit klassieke speelgoed werd voor het eerst uitgebracht in 1965 en is de best verkochte die-cast auto aller tijden. Dit is een nieuw bewerkte versie van de klassieke 261 Aston Martin DB5, met alle legendarische kenmerken van het origineel, waaronder de werkende schietstoel, het kogelvrije achterschild en de machinegeweren. Voor 2024 komt de Corgi 261 voor het eerst in de iconische Silver Birch lak van de echte auto!

Q Glider (No Time To Die)
Het opvallende, door Q-Branch ontwikkelde zweefvliegtuig met twee zitplaatsen en opvouwbare vleugels is ontworpen voor infiltratiemissies vanuit de lucht en werd gebruikt om The Poisoned Garden te bestormen. Het eiland ligt in de Zee van Japan en vereist een snelle maar heimelijke nadering die alleen het zweefvliegtuig kon uitvoeren. Het zweefvliegtuig wordt in compacte vorm gedropt uit een Boeing C-17A Globemaster van de Royal Air Force en springt onmiddellijk open die na het bereiken van de oppervlakte verandert in een duikboot.

Triumph Scrambler 1200 (Bond Edition)
De Triumph Scrambler 1200 Bond Edition werd gelanceerd tegelijk met de release van ‘No Time To Die’ om de eerste samenwerking tussen Triumph Motorcycles en James Bond te vieren. Dit is een zeldzame speciale editie motorfiets geïnspireerd op de stuntmotor die voorkomt in de film en was gelimiteerd tot slechts 250 modellen wereldwijd.

=> Corgi Aston Martin DB5 Goldfinger
=> Corgi Q Glider No Time To Die
=> Corgi Triumph Scrambler 1200 Bond Edition


James Bond nieuws Waarschuwing gedrag oude (Bond) film bij BFI

Waarschuwing gedrag oude (Bond) film bij BFI

06-01-2024 | Het Britse filminstituut gaat vanaf volgende maand waarschuwen voor fout gedrag in oude films. Een van de eerste film die dat krijgen is Goldfinger.

Op 4 februari worden Goldfinger (1964) en You Only Live Twice (1967) vertoond bij het BFI. Beide films zijn onderdeel van het eerbetoon aan componist John Barry. “De films die we vertonen hebben grote historische, culturele of kunstzinnige waarde“, staat in de tekst die het BFI vooraf deelt. “Maar inhoudelijk zijn er zaken te zien waar het BFI niet achter staat.

Volgens het BFI is het belangrijk dat vooral jonge kijkers leren dat zeker oude films in de context van de tijd moeten worden gezien. Het besluit om te waarschuwen bij films is het resultaat van een groot onderzoek van de Britse filmkeuring in 2021. Daaruit bleek dat veel kijkers dit soort nuanceringen bij oudere films een goed idee vonden.

Kaarten voor de film zijn verkrijgbaar via onderstaande links:
=> Goldfinger (4 februari & 21 februari)
=> You Only Live Twice (4 februari & 6 februari)


James Bond nieuws De evolutie van visuele effecten bij 007

De evolutie van visuele effecten bij 007

04-01-2024 | Visual Effects Supervisor Mara Bryan verteld op de website van 007.com over het werken aan vijf James Bond-films in drie verschillende decennia.

Bryan begon haar carrière in computer graphics voor reclames en tv voordat ze de overstap maakte naar de filmindustrie. In 2022 werd Mara genomineerd voor Outstanding Visual Effects in a Photoreal Feature bij de VES Awards voor haar werk aan No Time To Die.

In het interview vertelt ze over de evolutie van de visuele effecten die in vier 007-films zijn gebruikt, van baanbrekende CGI in GoldenEye, slapeloze nachten in Die Another Day, CG-tunnels in The World Is Not Enough en het creëren van de laatste momenten van Bond in No Time To Die.

=> Volledig interview (007.com / Engelstalig)


James Bond nieuws Voorverkoop Agora Models Lotus Esprit gestart

Voorverkoop Agora Models Lotus Esprit gestart

28-12-2023 | De voorverkoop van de Lotus Esprit duikboot van Agora Models is gestart. Het is het tweede schaalmodel uit de James Bond-serie van het Engelse bedrijf.

De Lotus Esprit (schaal 1:8) bevat alle gadgets die James Bond gebruikte in The Spy Who Loved Me uit 1977 om de handlangers van Karl Stromberg te dwarsbomen. In zijn kenmerkende vorm is “Wet Nellie” uitgerust met een scala aan gadgets, waaronder de inktsproeistraal, grond-lucht raketten, vooraan gemonteerde torpedo lanceerder en een mijn dispenser aan de onderzijde. De vier propellers onder de achterbumper worden aangedreven door motoren voor een indrukwekkende rotatie op hoge snelheid, en de vier hydrofines en twee staartvinnen draaien mee. Tot de details van het interieur behoren een verlichte centrale radarmonitor en een nautisch bedieningspaneel.

Alle kenmerken van deze high-performance Lotus Esprit zijn authentiek nagemaakt, inclusief de 4-cilinder motor, pop-up koplampen, functionerende remlichten en richtingaanwijzers, en gedetailleerde logos. De gegoten carrosserie is in de kleur Monaco White.

Net als de Aston Martin DB5 uit No Time To Die verschijnt dit exemplaar in abonnementsvorm van 12 of 24 maanden en kan besteld worden via de website van Agora Models.

=> Agora Models Lotus Esprit duikboot


James Bond nieuws Project 007

Update Project 007

26-12-2023 | Het bedrijf IO Interactive heeft een update gegeven rondom de ontwikkeling van Project 007. Dit gebeurde tijdens een evenement rondom videogames.

In 2020 kondigde de game ontwikkelaar de komst van een nieuwe James Bond game uit met de naam Project 007. “007 is in ontwikkeling en het ziet er erg cool uit“, zei senior technical executive producer Cris Vega. “Het gaat het verhaal vertellen van de eerste Bond en hoe hij de geheim agent wordt die hij is, maar dat is waar we commentaar op kunnen geven.”

Het is twijfelachtig of de game voor 2025 uitkomt, want de studio is nog steeds actief bezig met het aannemen van belangrijke functies voor het project, waaronder programmeurs, gameplay-producenten, AI-ontwikkelaars, filmkunstenaars en geluidsontwerpers. Op de vacatures wordt het project beschreven als: “Met een geheel origineel Bond-verhaal stappen spelers in de schoenen van ’s werelds favoriete geheim agent om hun 00-status te verdienen in het allereerste James Bond-verhaal.

=> IO Interactive Project 007


James Bond nieuws Twee nieuwe James Bond soundtracks bij La-La Land Records

Twee nieuwe James Bond soundtracks bij La-La Land Records

24-12-2023 | Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van Octopussy en de 50e verjaardag van Live And Let Die verschijnen deze twee titels volgend jaar als expanded en remastered editie bij La-La Land Records.

Live And Let Die
Op de eerste schijf van deze uitgave, geproduceerd door Neil S. Bulk, staat Score Presentation van de film, terwijl op de tweede schijf een remaster staat van het originele soundtrackalbum uit 1973 samen met extra muziektracks! De filmmuziek en het originele soundtrackalbum zijn opnieuw gemixt van originele 16-sporen masters door Chris Malone en gemasterd door Doug Schwartz in hoge resolutie. Het McCartney nummer Fillet Of Soul en Just A Closer Walk With Thee/New Second Line zijn allemaal afkomstig van de originele album masters.

Octopussy
Geproduceerd door Neil S. Bulk en gemasterd door Doug Schwartz, bevat de eerste schijf de Score Presentation van de film en aanvullende muziek. Een remaster van het originele 1983 soundtrack album is opgenomen op de tweede schijf, samen met de Extended Instrumental Version van All Time High, voor het eerst op CD! De filmmuziek op schijf 1 is afkomstig van ¼ inch stereobanden van de filmmixen, terwijl de originele 1983 soundtrack op Disc Two en de “Extended Instrumental Version” van “All Time High” afkomstig zijn van ¼ inch stereo album masters. Alle tapes zijn nieuw overgezet in hoge resolutie voor deze uitgave.

=> La-La Land Records Live And Let Die
=> La-La Land Records Octopussy


James Bond nieuws MI6 Confidential Moonraker Special

MI6 Confidential Moonraker Special

20-12-2023 | Niet alleen verschijnt nummer 71 van MI6 Confidential: ook een nieuwe speciale editie is verschenen. Deze staat helemaal in het teken van Moonraker.

MI6 Confidential kondigt met trots onze nieuwste speciale publicatie aan: een gelimiteerde uitgave van 100 pagina’s van het magazine dat diep ingaat op een bepaald facet van de franchise. In een tijdperk waarin visuele effecten nog tientallen jaren verwijderd waren van een digitale revolutie, kwam Moonraker naar voren als een van de meest visueel ambitieuze series. De beelden bleven geworteld in de beheersing van praktische effecten, modelwerk en baanbrekende technieken die sindsdien een nostalgisch patina van filmkunst hebben gekregen.

Voor deze zevende MI6 Confidential special heeft verzamelaar Thomas Nixdorf zijn archief met zeldzame achter-de-schermen-foto’s van Moonraker, productieconcepten en kunst opengesteld. Het merendeel van de ongepubliceerde foto’s in deze special zijn afkomstig van de originele negatieven uit 1978/79. In sommige gevallen zullen lezers merken dat de originelen niet in perfecte staat bewaard zijn gebleven, maar we hebben ervoor gekozen om een aantal van de meest spectaculaire en interessante op te nemen. Ze bieden niettemin een fascinerende kijk op het praktische en miniatuureffectenwerk dat de productie een Academy Award nominatie opleverde voor Beste Effecten.

=> MI6 Confidential #7 Moonraker – Science Fiction or Science Fact


James Bond nieuws MI6 Confidential nummer 71 verschenen

MI6 Confidential nummer 71 verschenen

19-12-2023 | Editie 71 van het Engelstalige James Bond-magazine MI6 Confidential is verschenen.

In dit speciale nummer in de schijnwerpers de dodelijke dames die James Bond te slim af zijn geweest. Ze duiken in de fascinerende wereld van Bond’s vrouwelijke tegenstanders en hun complexiteit, hun motivaties en de unieke flair die ze de franchise brachten. Van de begindagen van Miss Taro en Fiona Volpe tot moderne personages als Xenia Onatopp en Valenka, hun mix van schoonheid, hersens en spierkracht heeft niet alleen Bond een run voor zijn geld gegeven, maar heeft ook wereldwijd publiek geboeid en een onuitwisbare stempel op het genre gedrukt.

De redactie doet ook verslag van de lancering van de eerste James Bond tv-realityshow 007: Road To A Million, wat wel eens de laatste officiële content voor een tijdje zou kunnen zijn.

=> MI6 Confidential #71


James Bond nieuws George Lazenby herstellende na val

George Lazenby herstellende na val

18-12-2023 | Voormalig James Bond-acteur George Lazenby is weer thuis na een aantal weken in het ziekenhuis. Hij was in zijn woning in Los Angeles op zijn hoofd gevallen.

Dat maakte Anders Frejdh, zijn manager en oprichter van From Sweden With Love, bekend op sociale media. Eerder berichtte diverse media dat de 84-jarige acteur hersenletsel zou hebben overgehouden aan zijn val. Daar is geen sprake van.

=> From Sweden With Love


Darker Than The Sun- The Bond Movie Altas

Darker Than The Sun: The Bond Movie Altas

17-12-2023 | Ga op een spannend wereldwijd avontuur als geen ander en neem je mee in de wereld van de beminnelijke en raadselachtige Britse spion James Bond met het boek Darker Than The Sun: The Bond Movie Atlas.

Dit boek, geschreven door Matthew Field en Ajay Chowdhury, is je paspoort naar de iconische missies van agent 007, nauwgezet in kaart gebracht op een epische wereldwijde reis. Met ongeveer 150 prachtige foto’s word je meegenomen naar de plaatsen waar de actie zich afspeelt. Dompel jezelf onder in de allure van de locaties, met beelden van zowel de echte locaties als van achter de schermen van de filmsets. Het is een ongeëvenaarde visuele ervaring die je midden in de actie plaatst.

Elke film komt tot leven met een wereldwijde locator, waarmee je de voetstappen van Bond over de hele wereld kunt volgen, en gedetailleerde kaarten die de belangrijkste Bond-bestemmingen tot leven brengen. Terwijl je deze kaarten verkent, is de vakkundig geschreven tekst van Ajay Chowdhury en Matthew Field je gids, met fascinerende inzichten in de locaties zelf en spannende verhalen vanaf de set. Dit is niet zomaar een boek; het is een filmische reis, een atlas van avontuur en een schat aan Bond overlevering.

Het boek telt 240 pagina’s en verschijnt op 20 augustus 2024.


James Bond After Fleming

14-12-2023 | Mark Edlitz, auteur van het boek The Lost Adventures of James Bond, is terug met een nieuw boek: James Bond After Fleming: The Continuation Novels.

Ian Fleming schreef twaalf originele James Bond-romans en twee verhalenbundels. Ondanks het culturele belang van Fleming’s 14 boeken, vertegenwoordigen ze slechts een fractie van de Bond-verhalen. Sinds de dood van Fleming heeft zijn nalatenschap toestemming gegeven voor de publicatie van talloze Bond-romans en spin-offs. Deze vervolgromans omvatten tientallen boeken over de gevaarlijke avonturen van Bond, filmromans, een pseudo-biografie en verschillende spin-off series over de tiener Bond, de geliefde secretaresse van de geheime dienst, Miss Moneypenny, en de volgende generatie agenten in de Double O divisie.

Voor de allereerste keer biedt Mark Edlitz een uitgebreid overzicht van elk spannend Bond-avontuur in één geïllustreerd boek. Of je nu volledig ondergedompeld bent in de wereld van Bond of nieuw bent in het spionagespel, James Bond After Fleming is een essentieel naslagwerk dat een must-have is voor elke Bond-fan.


Solex Agitator prop replica

Solex Agitator prop replica

13-12-2023 | De Solex Agitator is een belangrijk onderdeel van Francisco Scaramanga’s apparaat voor zonne-energie en een centraal plotelement in The Man With The Golden Gun (1974). Factory Entertainment komt nu met een replica van dit apparaat in een gelimiteerde oplage.

Deze replica is gebaseerd op de originele rekwisiet die een reeks verouderde elektrische en computeronderdelen uit de jaren ’70 bevatte. Het Factory Entertainment-team kreeg de mogelijkheid om een bewaard gebleven originele exemplaar in het archief van EON Productions zorgvuldig te bestuderen.

Elk onderdeel is zorgvuldig met de hand nagemaakt. Het frame is machinaal bewerkt aluminium, de belangrijkste onderdelen zijn nagemaakt in hars en zijn ingebed in helder acryl, precies zoals het origineel. Elke replica wordt geleverd in een houten displaydoos, bevat een certificaat van echtheid en een individueel genummerde metalen plaquette met het unieke editienummer. De oplage van deze replica is 1.000 stuks. De prijs is € 185,95.

=> Factory Entertainment
=> 007Store.com


Oomslagfoto Montegrappa 007 Special Issue

Montegrappa 007 Special Issue

11-12-2023 | Het Italiaanse luxemerk voor schrijfwaren, Montegrappa, heeft wederom de samenwerking gezocht met de producenten van de James Bond-films. Deze week verschijnt de Montegrappa 007 Special Issue.

Eerder dit jaar verscheen de James Bond Spy Master Duo: een pen met daarin verborgen zeer fraaie manchetknopen en twee replica’s van de gouden kogel uit The Man With The Golden Gun. Met een prijskaartje van iets meer dan €3.000,– zeker niet voor iedereen weggelegd. Dat geldt wellicht ook voor de 007 Special Issue, maar de prijs ligt aanzienlijk lager.

En zoals bijna alle pennen van Montegrappa verschijnt de 007 Special Issue als vulpen en als ballpoint. Beide pennen zijn volledig van metalen. Door het gebruik van messing en aluminium geeft de pen een lichte, maar sterk gevoel. Kijk in de hollow-point huls om een glimp op te vangen van een filmicoon: de pistoolloop zoals we die kennen uit de opening van elke James Bond-film.

De pennen worden geleverd in een fraaie reisetui waarin, naast reservepatronen en navullingen, ook een 007 notitieboekje te vinden is. De vulpen heeft een prijskaartje van € 1.295,– en is verkrijgbaar in vijf verschillende lijndiktes. De ballpoint is verkrijgbaar voor € 700,–.

=> Montegrappa


Bond In Motion geopend in Praag

Bond In Motion geopend in Praag

08-12-2023 | Na een zeer succesvolle tentoonstelling van Bond In Motion in Brussel is deze vanaf nu te zien in Praag.

De opzet van de tentoonstelling is hetzelfde als in Brussel. Enige verschil is dat de ruimte 1/3 kleiner is en daardoor de voertuig dichter op elkaar staan. Ten opzichte van de vorige editie is nu naast een verbrande Jaguar C-X75 nu ook een heel exemplaar te bewonderen. Ook zijn er twee nieuwe motoren aan de tentoonstelling toegevoegd: de Triumph Tiger 900 en de Royal Alloy GT 125 uit No Time To Die.

=> Bond In Motion Prague


In The Secret Service Of James Bond

In The Secret Service Of James Bond

08-12-2023 | Voor wie nog geen cadeau weet voor onder kerstboom is dit wellicht een inspiratie: het boek In The Secret Service Of James Bond over stuntman Stefan Zürcher.

Hij reed op een slee met Pierce Brosnan, ging golfen met Sean Connery, dronk rode wijn met Friedrich Dürrenmatt, ging wandelen met Jon Voight, diende als dubbelganger voor Robert Redford en was de eerste die met een camera het parcours van de Ski World Cup Wengen afdaalde voor de Zwitserse televisie. Na een uitzonderlijke carrière van 55 jaar in de filmwereld vertelt Stefan Zürcher verhalen over huiveringwekkende stunts en lachwekkende streken op filmlocaties die alleen in de filmwereld kunnen voorkomen. Het levensverhaal van deze Berner Oberländer laat zien wat er gebeurt achter de schermen van onvergetelijke filmklassiekers: hoe hij de duinen van de Sahara platwalste voor Warren Beatty, op kroegentocht ging met Liza Minelli op de Reeperbahn in Hamburg of bijna doodvroor in een iglo in opdracht van James Bond, en nog veel meer!

Stefan Zürcher werkte aan negen James Bond-films waaronder On Her Majesty’s Secret Service, The Spy Who Loved Me, The Living Daylights, The World Is Not Enough en Spectre. Het boek is verkrijgbaar in zowel de Duitse als de Engelse taal.

=> Weber Verlag (uitgever)


Globe-Trotter Octopussy 40th Anniversary Collection

Globe-Trotter Octopussy 40th Anniversary Collection

06-12-2023 | Om de 40e verjaardag van de film Octopussy (1983) te vieren, heeft Globe-Trotter een speciale collectie onthuld die geïnspireerd is op de film.

De invloed van Bond als stijlicoon blijft 61 jaar na zijn filmdebuut onverminderd groot. Naast de Omega-uurwerken en Aston Martin-auto’s zijn Globe-Trotter-koffers zijn favoriete bagage sinds Casino Royale uit 2006, waarin Daniel Craig werd geïntroduceerd als de enigmatische spion. De tijdloze Vulcanised Fibreboard-koffers zijn in elke daaropvolgende film te zien geweest en Globe-Trotter maakt gelimiteerde oplages voor fans van Bond en het merk.

De nieuwe Globe-Trotter Octopussy 40th Anniversary Collection is een gitzwarte Globe-Trotter 4-Wheel Carry-On Case (ook verkrijgbaar in het grotere Check-In formaat en een Attaché) en versierd met een geïllustreerde octopus die zijn tentakels rond de Vulcanised Fibreboard body wikkelt. Het opvallende motief komt rechtstreeks van het kunstwerk van Maciek Piotrowski, dat je kunt zien op een zijden gewaad dat Octopussy in de film draagt. Aan de binnenkant heeft elke case een leren patch met het 007 embleem en een voering met het Octopussy logo, afkomstig van de originele filmposter. De nieuwe release is een visueel opvallend maar subtiel eerbetoon aan de 007-klassieker.

De Octopussy-collectie is nu online verkrijgbaar en in de Globe-Trotter-winkels in Londen en Tokio.

=> Globe-Trotter


007- Shadow Of Spectre

007: Shadow Of Spectre

05-12-2023 | Maak je klaar om 007: Shadow of SPECTRE te spelen, een interactief schattenjacht-achtig spel dat je door heel Londen voert, gemaakt door de experts op het gebied van echte avonturengames HiddenCity.

MI6 heeft jouw hulp nodig. Het is van cruciaal belang dat je het spoor van 007 volgt en de aanwijzingen oplost die naar je telefoon worden gestuurd. Je begint de zoektocht op een centrale locatie in Londen en werkt samen in teams van twee tot zes personen om een spoor te volgen en informatie te verzamelen. Je combineert de spanning van een interactief spel met de magie van een verkenningstocht door Londen, en onderweg voer je echte interacties en gesprekken om uiteindelijk SPECTRE te slim af te zijn.

Dit is een 2-3 uur durende ervaring. Terwijl je je eigen pad door het verhaal kiest, hebben de beslissingen die je neemt invloed op de uitkomst van het spel. Het verhaal speelt zich af over 2 mijl, te voet, waarbij je zorgvuldig uitgekozen locaties bezoekt, zoals pubs en cafés, om berichten en aanwijzingen te verzamelen. Je hebt geen voorkennis nodig van de stad of het verhaal waarop het spel is gebaseerd. Alles wat je nodig hebt is een smartphone waarmee je berichten, gesprekken en data kunt ontvangen. Je kunt spelen via sms of WhatsApp.

HiddenCity is een innovatief bedrijf op het gebied van echte ervaringsspellen en is al vier jaar op rij winnaar van de Tripadvisor Travellers’ Choice Award. Huidige spellen zijn onder andere The Hunt for The Cheshire Cat en Moriarty’s Game: The Professor’s.

=> In The Hidden City


Lotus Esprit Turbo nieuw model Agora Models

Lotus Esprit Turbo nieuw model Agora Models

02-12-2023 | In de laatste nieuwsbrief van Agora Models geeft CEO James Franks twee foto’s prijs van aankomende twee nieuwe modellen. Een van de foto’s is onmiskenbaar het interieur van de Lotus Esprit uit The Spy Who Loved Me.

En deze vermoedens worden bevestigd op het James Bond gedeelte van de website van Agora Models. Naast de Aston Martin DB5 zien we nu een grotere foto van het interieur met de tekst Lotus Esprit The Spy Who Loved Me coming soon. Ook op het forum van de website werd er al over gesproken over het model en dat de propellers aan de achterzijde ook kunnen draaien.

De Lotus Esprit was ook al door Eaglemoss aangekondigd net voordat het bedrijf failliet ging. Agora Models kennende zullen ze geen gebruik maken van bestaande 3D scans, maar zelf nieuwe maken. Dat hebben ze ondermeer tijdens de Bond In Motion tentoonstelling in het Petersen Museum gedaan.

Het model van de Lotus Esprit zal rond de kerst verschijnen met de 12 of 24 maanden abonnement.

=> Agora Models


Chris Webb

Chris Webb (1937-2023)

27-11-2023 | Stuntman Chris Webb is op 86-jarige leeftijd overleden. Webb heeft aan veel films meegewerkt, waaronder in 10 James Bond-films.

Webb begon zijn carrière als stuntman in de film You Only Live Twice. Daarna werd hij gevraagd om mee te werken aan On Her Majesty’s Secret Service. De scene waarin Bond vanuit Piz Gloria ontsnap via de kabelbaan werd in eerste instantie gedaan door stuntman George Leech. Door de stunt raakte zijn arm uit de kom. De volgende stuntman paste niet in het veiligheidspak en toen werd Webb gevraagd. Hij heeft een deel van de scene uitgevoerd, maar die werd uiteindelijk afgemaakt voor stuntman Dickie Graydon.

In Diamonds Are Forever keerde Webb terug. Hij was de stuntdubbel van Charles Gray in de openingsscène. In The Spy Who Loved Me is Chris Webb te zien samen met Bob Simmonds tijdens het gevecht met James Bond wanneer Fekkesh net is vermoord door Jaws.In de film Octopussy komt Chris Webb prominent in beeld. Hij is de linker soldaat waarvan de parachute word geopend wanneer Bond gevangen is genomen.

Chris Webb werkte ook mee aan de James Bond-films Live And Let Die, For Your Eyes Only, A View To A Kill, The Living Daylights en Tomorrow Never Dies. Daarnaast was hij ook betrokken bij de serie The Secret Life Of Ian Fleming (1990) en diverse blockbusters als de Indiana Jones-films, Batman en de Superman-films.


James Bond: The Complete Collection

27-11-2023 | Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van James Bond verscheen eerder dit jaar alle Bond-verhalen van Ian Fleming opnieuw bij Ian Fleming Publications. De boeken, voorzien van nieuwe omslagen, zijn nu als set verkrijgbaar.

Maak kennis met James Bond, ’s werelds beroemdste spion, in deze historische heruitgaven ter ere van de 70e verjaardag van Ian Fleming’s klassieke serie, nu samen verpakt in een exclusieve doos ontworpen door Webb & Webb, die ook alle omslagen ontwierpen voor de nieuwste 007 paperbackedities.

Van dat eerste onvergetelijke spelletje baccarat, via de door haaien geteisterde wateren van Jamaica, tot de vergiftigde tuin van Shatterhand, alle veertien 007 avonturen zijn opgenomen in deze collectie. Verwacht liefde, haat, diamanten, dood en nog veel meer.

De boxset komt in een exclusieve oplage van 250 stuks.

=> Webshop Ian Fleming Publications
=> Webb & Webb


Kentekencombinatie Goldfinger te koop

Kentekencombinatie Goldfinger te koop

27-11-2023 | In Nederland kennen we geen gepersonaliseerd kentekens voor auto’s. In veel landen om ons heen wel, waaronder het Verenigd Koninkrijk. En daar is nu een bijzondere kentekencombinatie te koop.

Primo Registrations, een toonaangevende handelaar in kentekenplaten in het Verenigd Koninkrijk, biedt de combinatie ‘AU 1’ aan. Die vooral wordt vooral geassocieerd met de James Bond-film Goldfinger. De ‘AU 1’ registratie, met het chemische symbool voor goud (AU), sierde ooit de zwart met gele Rolls-Royce Phantom III van Auric Goldfinger in de film uit 1964 en werd zo een iconische filmreferentie. De combinatie heeft een prijs van omgerekend € 373.000,–.

De laatste keer dat ‘AU 1’ verkocht werd, realiseerde hij een enorme ‘return on investment’ voor zijn toenmalige eigenaar en Primo Registrations verwacht dat de trend zich alleen maar zal voortzetten, vooral kentekenplaten met korte combinaties. Ze hopen dat de platen wederom op een Rolls Royce belanden. Uit informatie van de DVLA (de Britse RDW) blijken de platen op dit moment op een witte Rolls Royce Phantom III uit 1937 te prijken.

=> Website Primo Registrations


BOGNER x 007 Capsule 2023

BOGNER x 007 Capsule 2023

25-11-2023 | Performance sportkledingmerk BOGNER heeft de capsulecollectie 2023 007 onthuld. De collectie bestaat uit complete ski-outfits voor mannen en vrouwen, evenals ski-hardware en accessoires.

In 2022 onthulde Bogner zijn eerste officiële 007-collectie in samenwerking met EON Productions. En nu is er een nieuwe gelimiteerde collectie gemaakt met elk een complete ski-outfit voor mannen en vrouwen, ski-hardware en accessoires. De stijlen zijn fris wit met rode en zwarte accenten, logo’s en technische details.

Willy Bogner Junior coördineerde ’s werelds eerste actiescènes voor On Her Majesty’s Secret Service (1969) en werkte daarna aan nog drie Bond-producties, The Spy Who Loved Me (1977), For Your Eyes Only (1981) en A View To Kill (1985). De geschiedenis tussen Bogner en James Bond is te lezen in de 6e editie van Bondesque Magazine.

Op een dag vroeg iemand me aan de telefoon of ik cameraman wilde worden bij de volgende James Bond-film,” herinnert Willy Bogner Jr zich over het begin van zijn Bond-carrière. “Als je zo’n telefoontje krijgt als filmamateur die nooit naar de filmschool is geweest, ga je ervan uit dat het een grap is!”. Het telefoontje was geen grap, want de beller bleek Albert R. Broccoli te zijn en nu, meer dan 50 jaar later, gaat de samenwerking door.

=> Bogner Collectie 007 Store
=> Bogner’s officiële website
=> Bondesque Magazine uitgave #6


Omslag Amerikaanse versie A Spy Like Me bekend

Omslag Amerikaanse versie A Spy Like Me bekend

20-11-2023 | Schrijfster Kim Sherwood heeft op haar X-account de omslag van A Spy Like Me bekend gemaakt. Dit tweede Double O-boek wordt in de VS uitgebracht op 23 april 2024 waarin een eliteteam van MI6-agenten undercover moet gaan om een smokkelnetwerk te ontrafelen dat gewelddadige terreur financiert.

James Bond leeft.
Tenminste, dat was hij toen hij een aanwijzing achterliet op het terrein waar het verraderlijke militaire privébedrijf Rattenfänger hem gevangen hield. MI6 kan geen levens meer sparen om een vermiste agent op te sporen – geen uitzonderingen, zelfs niet voor Bond. Maar Johanna Harwood (003) heeft haar eigen agenda. Opzij geschoven door haar superieuren terwijl ze rouwt om het verlies van een geliefde, gaat Harwood op een onbestrafte missie: het vinden van 007. Ondertussen heeft MI6 een ander probleem.

Er is een bom ontploft in Londen.
Double O-agenten op het spoor van de verantwoordelijke terroristen hebben snel gehandeld om massavernietiging te voorkomen en levens te redden. Maar MI6 faalde om de vijanden van het land te neutraliseren voordat ze konden toeslaan en een van hen raakte ernstig gewond bij de ontploffing.

Ze zullen niet weer falen.
Joseph Dryden (004) en Conrad Harthrop-Vane (000) krijgen de opdracht om de financieringsbron van de terroristen te achterhalen. Ze volgen aanwijzingen van veilinghuis Sotheby’s tot Kreta en Venetië en ontdekken een witwaspraktijken waarbij diamanten, antiquiteiten van de zwarte markt en mensenhandel betrokken zijn. Zodra er een grote verkoop heeft plaatsgevonden, begint het aftellen tot de volgende terreuraanslag. Terwijl de Double O’s het kronkelige spoor volgen, komen ze onverwacht dichter bij Bond.


Kersthanger 2024

Kersthangers 2024

20-11-2023 | Het lijkt bijna een traditie te worden: de jaarlijkse kersthangers geïnspireerd op James Bond. Met de decembermaand in aantocht zijn er drie nieuwe hangers toegevoegd aan de 007 Store.

De hangers hebben als titel Blofeld’s Cat, geïnspireerd op de witte kat van Bond’s aartsvijand, James Bond Black Tie en de James Bond Skier. De laatste is geïnspireerd op de Italiaanse promotieposter van On Her Majesty’s Secret Service uit 1969.

De hangers worden met de hand gemaakt door ambachtslieden in India met behulp van de traditionele techniek van zardozi borduurwerk. Er zijn diverse stoffen gebruikt. De illustraties zijn ontworpen door Yves Thos.

=> Blofeld’s Cat (007Store)
=> James Bond Black Tie (007Store)
=> James Bond Skier (007Store)


Het Schotse erfgoed van Bond en The Macallan

Het Schotse erfgoed van Bond en The Macallan

18-22-2023 | De officiële whiskypartner van de James Bond-franchise, The Macallan, was te zien in Skyfall en Spectre. In een videoserie van de meester whisky distilleerders, geregisseerd door Angelica Zollo, bespreken producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli Bond’s band met Schotland.

De nieuwe videoserie markeert de nieuwste samenwerking tussen 007 en The Macallan. Afgelopen oktober, voor het 60-jarig jubileum van Bond, werd een limited edition collectie van zes flessen uitgebracht, elk met details over een ander decennium van 007 met op maat gemaakte beelden. “Zijn Schotse roots waren echt fundamenteel voor wie hij was als personage“, legt Broccoli uit over James’ opvoeding in Skyfall Lodge. “Toen het op het punt in het verhaal kwam dat Bond de meest afgelegen plek moest vinden waar hij M veilig kon houden, dacht hij aan zijn ouderlijk huis.

=> The Macallan website
=> 007 x The Macallan (video)
=> 007 x The Macallan | Innovations (video)
=> 007 x The Macallan | Schotland (video)


Heruitgave From Russia With Love 2024

Heruitgave From Russia With Love 2024

17-11-2023 | Ian Fleming Publications heeft bekend gemaakt dat het verhaal From Russia With Love van Ian Fleming volgend jaar verschijnt in de Penguin Modern Classics Crime and Espionage serie.

De serie is bedoeld om de misdaad- en spionagelijst van Penguin Modern Classics nieuw leven in te blazen. Volgend jaar staan, naast het vijfde James Bond-boek van Fleming, ook titels op als  The Big Sleep Farewell, My Lovely van Raymond Chandler en Tinker Tailor Soldier Spy van John le Carré.

From Russia With Love verschijnt in juni 2024. Links de omslag van de paperback editie.

=> Ian Fleming Publications
=> Penguin Modern Classics Crime and Espionage


Agora Models Aston Martin DB5 Pack 1 correctie

Agora Models Aston Martin DB5 Pack 1 correctie

16-11-2023 | Agora Models is begonnen met het uitleveren van de Aston Martin DB5 uit No Time To Die. Ondanks de zorgvuldige voorbereiding is er een foutje ontstaan in het eerste deel.

De scharnier van de deur bleek op de oorspronkelijke omschrijving verkeerd om te zitten. Dit is in de digitale versie van de bouwinstructie aangepast. Mochten er bouwers zijn die Pack 1 al hebben gebouwd: de deur kan, zonder schade, weer uit elkaar gehaald worden. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een kleine platte schroevendraaier om de ingeklikte onderdelen weer los te krijgen. Een aangepaste bouwinstructie is nu te vinden op de website van Agora Models.

=> Bouwinstructie Aston Martin DB5 No Time To Die
=> Agora Models Aston Martin DB5 No Time To Die


Nieuwe serie munten van The Royal Mint

Nieuwe serie munten van The Royal Mint

15-11-2023 | The Royal Mint onthult een nieuwe serie verzamel- en edelmetaalmunten om 60 jaar James Bond te vieren. De serie biedt 007-liefhebbers een unieke kans om hun bestaande collectie uit te breiden of te investeren in edelmetaal in goud of zilver.

Elk ontwerp bevat een iconische scène uit een Bond-decennium. Op de eerste munt ter ere van 007 in de jaren 1960 zit Sean Connery’s Bond in Little Nellie, het legendarische gyroplane uit You Only Live Twice. De titels van elke Bondfilm uit het decennium vormen de achtergrond, het gestileerde 007-logo van de jaren 1960 verschijnt onderaan de munt en de klassieke geweerloop is te zien rond de omtrek van het ontwerp. 

De James Bond-munten zijn verkrijgbaar als 1oz 999.9 fijn goud en 1oz 999 fijn zilver met prijzen gebaseerd op de live edelmetaalprijs van die dag. Elke verzamelmunt is verkrijgbaar als gouden Proof, zilveren Proof en Brilliant Uncirculated editie met prijzen vanaf £14,50. Voor meer informatie over de James Bond verzamelaars- en edelmetaalmuntenreeks bezoek je de website van The Royal Mint of 007 Store.com.


Heruitgave John Gardner's 'GoldenEye'

Heruitgave John Gardner’s ‘GoldenEye’

13-11-2023 | De Duitse uitgever Cross Cult heeft bekend gemaakt in 2024 een heruitgave komt van het boek GoldenEye geschreven door John Gardner.

Het boek is onderdeel van de heruitgave van de James Bond-boeken van John Gardner in Duitsland. Het verhaal werd oorspronkelijk gepubliceerd door Hodder & Stroughton en Boulevard Books in het Engels in 1995 en een heruitgave in 2012 door Orion. In Duitsland kwam de eerste editie uit via Heyne in hetzelfde jaar dat de film werd uitgebracht.

Deze nieuwe editie van GoldenEye wordt uitgebracht op 3 juni 2024 in paperback en eBook formaat. De omslagillustratie, ontworpen door Michael Gillette, toont Xenia Onatopp met het Uzi machinepistool dat ze in de romanversie draagt.

=> Informatie en bestellen


On The Train Tracks nu op Amazon Kindle

On The Train Tracks nu op Amazon Kindle

12-11-2023 | Het boek On The Train Tracks, is nu naast ook als digitale variant verkrijgbaar bij Amazon Kindle.

Dat heeft uitgeverij DMD Digital bekend gemaakt. Ook is er een nieuwe drukker voor hun eerste en beroemdste boek: On The Tracks of 007. Ondanks dat het boek voor het laatst is bijgewerkt met de James Bond-film Quantum Of Solace, geldt het boek nog steeds als de reisgids voor James Bond-liefhebbers.

DMD Digital heeft een tal van James Bond reisgidsen uitgegeven de afgelopen jaren: Guide To Japan (2017), Guide To Thailand (2020), Cote D’azur (2020), Italy (2021), Filming James Bond In The Bahamas (2022) en dit jaar On The Train Tracks en Beaty of Bond.

=> Website DMD Digital (informatie en bestellen)
=> On The Train Tracks (recensie)
=> On The Tracks of 007: Italy (recensie)
=> Guide To Thailand (recensie)


Agora Aston Martin DB5 No Time To Die

Agora Models Aston Martin DB5 pakket 1 verzonden

11-11-2023 | Agora Models is begonnen met het uitleveren van het eerste pakket van de Aston Martin DB5 uit No Time To Die. In totaal volgen er 12 pakketten.

Met pakket 1 kan de bouw van de beroemde DB5 uit de laatste film beginnen. Het eerste pakket bestaat uit een 7 stal stappen waarmee de motorkap, de wielen en de rechter deur in elkaar kan worden gezet. Bijzonder is dat de wielen op twee manier in elkaar gezet kunnen worden: de simpele manier en de uitgebreide manier. In de eerste versie zijn de spaakwielen voorgegoten als 1 geheel. In de andere versie moeten de spaken stuk voor stuk met de hand in een mal gelegd worden.

Op de website van Agora Models zijn de digitale beschrijvingen en filmpjes te vinden.

=> Agora Models


Een feestelijke viering van Bond

Een feestelijke viering van Bond

09-11-2023 | Ian Fleming Publications organiseert een feestelijke viering van Bond. Niet alleen de verjaardag van 70 jaar 007, maar ook de 60e verjaardag van On Her Majesty’s Secret Service en het laatste James Bond-avontuur On His Majesty’s Secret Service van Charlie Higson.

Het evenement wordt op 5 december gehouden in de Everyman Broadgate bioscoop en start met een glas champagne gevolgd door een gesprek tussen Publishing Director van IFP Simon Ward en schrijver Charlie Higson over Bond en zijn laatste boek. De avond wordt gevolgd door de vertoning van de film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969, met in de hoofdrol George Lazenby als Bond. Na de voorvertoning is het mogelijk om je exemplaar van On His Majesty’s Secret Service te laten signeren door Higson.

Kaarten voor het evenement zijn 22 Pond en verkrijgbaar via de website van Ian Fleming Publications.

=> Kaartverkoop A Festive Celebration Of Bond


Persauto Die Another Day te koop

Persauto Die Another Day te koop

09-11-2023 | De Aston Martin V12 Vanquish die gebruikt was bij de perspresentatie van de film Die Another Day gaat onder de hamer. Veilinghuis Iconic Auctioneers bied het voertuig aan namens de huidige eigenaar.

Deze eerste Vanquish met twee zitplaatsen heeft het kenmerkende chassisnummer dat eindigt op ‘007’ en is de zevende van zeven ‘UK Press Cars’ die zijn gebruikt voor de promotie van de film met Pierce Brosnan. Deze zeer speciale Vanquish is geregistreerd als Y835 YML en was voor het eerst eigendom van de toenmalige Chief Executive van Aston Martin, Dr. Ulrich Bez. Het is een prachtig voorbeeld van de eerste Vanquish die werd geproduceerd en een echt collectors item. Hij is voorzien van verwarmbare voorstoelen, een aluminium/lederen stuurwiel, een verwarmd voorscherm, satellietnavigatie, een integraal telefoonsysteem en een brandblusser.

Afgewerkt in Skye Silver met Chestnut Nubuck interieur, wordt de auto geleverd inclusief eigenaren/serviceboek, onderhoudshistorie bij de hoofddealer, APK tot maart 2024, twee sleutels, Aston Martin Build Log en Aston Martin papieren die zijn Press Car herkomst bevestigen. De verkoper heeft kosten noch moeite gespaard voor een programma van cosmetische opfrisbeurten en mechanische werkzaamheden door Aston Martin Works.

=> Iconic Auctioneers


Illustraties van Jeff Marshall Studios bij Etsy

Illustraties van Jeff Marshall Studios bij Etsy

08-11-2023 | Je kunt er niet omheen: de kenmerkende tekeningen van Jeffrey Marshall. Goed nieuws: een deel van zijn werk, waaronder van James Bond, is verkrijgbaar bij de website Etsy.

Jeff Marshall werd in 1959 geboren in Philadelphia (VS). Hij studeerde in 1981 af aan het Art Institute of Philadelphia en ging meteen aan de slag als zelfstandig creatief ontwikkelaar en projectdirecteur. Zijn liefde voor film en specifiek de wereld van 007 begon in de jaren 60 met Sean Connery’s versie van het personage en is sindsdien nooit meer afgenomen. Het punt waarop louter fascinatie overging in liefde voor de wereld van de Britse geheim agent James Bond, was toen hij voor het eerst de pre-credit sequentie voor You Only Live Twice zag. Tot op de dag van vandaag staat hij er nog steeds versteld van.

Als zelfstandig kunstenaar zijn er vele mogelijkheden om illustraties te maken. In de jaren 90 maakte hij een serie litho’s in beperkte oplage voor EON Productions. Cd-, dvd-, boek- en tijdschriftomslagen behoren ook tot zijn werk. Hij geeft privéopdrachten voor grafisch ontwerp en illustratie en verzorgt regelmatig de omslagen voor de On The Tracks Of 007-publicaties.

Jeff Marshalls creatieve filosofie is er een van vakmanschap, aandacht voor detail en een constante inspanning om nieuwe originaliteit te ontwikkelen in elke oplossing.

=> Jeff Marshall Studios op Etsy


Nog geen plannen voor BOND 26

Nog geen plannen voor BOND 26

07-11-2023 | Terwijl door menig James Bond-fan enigszins argwanend werd gekeken naar de komst van 007: Road To A Million, was een interview met Gregg Wilson misschien wel de grootste kater. BOND 26 gaat er voorlopig niet komen.

Eind oktober 2023 sprak producent Barbara Broccoli nog uitvoerig over de productie van de 26e James Bond-film. Broccoli zei: “Ik denk dat deze films de tijd weerspiegelen waarin ze zich bevinden. Er ligt een grote, grote weg voor ons om het opnieuw uit te vinden voor het volgende hoofdstuk en daar zijn we nog niet eens mee begonnen. Ik ga terug naar GoldenEye toen iedereen zei ‘De koude oorlog is voorbij, de muur is over, Bond is dood, Bond is niet meer nodig, de hele wereld is in vrede en nu zijn er geen schurken meer’ – en wat hadden we het mis!”

Gregg Wilson had helaas voor ons geen beter nieuws te melden. Sterker nog: het lijkt erop alsof EON Productions er geen haast mee heeft. Wilson verklaarde: “Op dit moment zijn er geen plannen om de volgende Bond te maken. Er komt ooit wel weer een Bond, maar we zijn er niet actief mee bezig.”

Voorlopig zullen we het moeten doen zonder uitzicht op korte termijn op een nieuwe James Bond-film.


Manchetknopen in de vorm van goudbaar

06-11-2023 | In de officiële 007 Store is een bijzonder set manchetknopen verschenen. Deze zijn in de vorm van goudstaven en voorzien van een laagje echt goud. De knopen verschijnen vermoedelijk ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Goldfinger in 2024.

Deze manchetknopen zijn een replica van de goudstaven uit de film. Deze werd ontworpen door assistent art director Michael White. Op de bovenzijde is de Fort Knox referentie FK9978. Op het uiteinde is gegraveerd met serienummer 17964 ter ere van de releasedatum van de film, 17 september 1964.


Nieuwe NFTs serie bij VeVe

Nieuwe NFTs serie bij VeVe

03-11-2023 | In 2022 verschenen de eerste digitale James Bond NFT’s bij uitgever VeVe ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de James Bond-films. Nu verschijnt er een nieuwe serie: de Legancy Series S001.

Deze collectie authentieke Bond-attributen en -accessoires uit de EON-archieven omvat zeven themaseries. Verzamel er één uit elke serie en ontvang een Bond 60-logobeloning. Verzamel alle zeven series en ontvang een gouden Bond 60-logobeloning!

De nieuwe serie omvat de Jetpack uit Thunderball, Laser Pistool uit Moonraker en de Spectre-ring uit SPECTRE.

VeVe is opgericht in 2018 om hoogwaardige digitale verzamelobjecten met licentie naar de massamarkt te brengen. Met meer dan 8 miljoen verkochte NFT’s is VeVe het grootste mobile-first digitale verzamelplatform.


Road To A Million premiere 011

007: Road To A Million Premiere In London

02-11-2023 | Afgelopen 2 november liepen de deelnemers van 007: Road To A Million over de loper in het Londense Battersea Power Station. Daar werd de lancering van Prime Video’s avonturenserie gevierd.

Bij de premiere waren, naast de deelnemers, producent Barbara Broccoli, Greg Wilson, regisseur Julian Jones en acteur Brian Cox aanwezig. De entourage was aangekleed met diverse voertuigen uit de James Bond-serie en die te zien zijn in 007: Road To A Million zoals de Jaguar XKR uit Die Another Day en de Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation Car.

De serie is vanaf 10 november 2023 te zien op Prime.


James Bond Destinations

06-10-2023 | Het James Bond Destination boek van Assouline is een groot formaat koffietafelboek over de wereld en de reizen van 007.

Het boek, geschreven door Daniel Pembrey, neemt je mee naar de prachtige locaties die in de Bond-franchise voorkomen. Met Bond’s debuut in Dr. No uit 1962 werd de filmstandaard gezet. 007 werd voor altijd de reizende geheim agent bij uitstek. Hij reisde van kloosters in Meteora en barokke Venetiaanse palazzo’s tot marmeren paleizen in India en oude Egyptische tempels. De 25 Bond-films bevatten meer dan honderd ongelooflijke locaties.

Elk hoofdstuk is gevuld met on-set verhalen, memorabele scènes en productiefotografie die het ambacht van het maken van een Bondfilm vastlegt. James Bond Destinations is het perfecte boek om terug te kijken op de locaties in zes decennia 007.


Ian Fleming: The Complete Man

05-10-2023 | Een fris portret van de man achter James Bond en zijn blijvende impact, door een bekroonde biograaf met ongekende toegang tot de papieren van de familie Fleming. Dat is in het kort de nieuwe biografie Ian Fleming: The Complete Man.

Ian Fleming’s grootste creatie, James Bond, heeft een enorme en voortdurende invloed gehad op onze cultuur. Wat Bond vertegenwoordigt over ideeën van mannelijkheid, de Britse nationale psyche en de wereldpolitiek is in de loop der tijd veranderd, net als de interpretatie van het leven van zijn auteur. Maar Fleming zelf was mysterieuzer en subtieler dan alles wat hij schreef.

Ians jeugd met zijn begaafde broer Peter en zijn buitengewone moeder vormde het patroon voor zijn ambitie om ‘de complete man’ te zijn, en hij zou zijn hele leven blijven streven naar de middelen om deze ‘compleetheid’ te bereiken. Zijn dramatische persoonlijke leven en zijn indrukwekkende carrière bij de marine-inlichtingendienst brachten hem in het hart van kritieke momenten in de wereldgeschiedenis, terwijl ze hem ook rijke inspiratie gaven voor zijn fictie.

Nicholas Shakespeare is een van de meest begaafde biografen van dit moment. Zijn talent voor het blootleggen van nieuw materiaal dat een nieuw licht werpt op zijn onderwerpen is volledig duidelijk in deze meesterlijke, definitieve biografie.


Revell James Bond 007 serie

Modelbouw merk Revell heeft zijn eerste James Bond serie gepresenteerd. De serie bestaat uit 6 voertuigen met verschillende moeilijkheidsgraden en prijzen. 5

Aston Martin DB5 Goldfinger
Schaal: 1:24
Moeilijkheidsgraad: 1/5
Aantal onderdelen: 122
Prijs: € 54,99

Revell James Bond 007 Aston Martin DB5 doos

Ford Mustang Mach I Diamonds Are Forever
Schaal: 1:25
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Aantal onderdelen: 129
Prijs: € 49,99

Revell James Bond 007 Ford Mustang Mach I doos

Citroen 2CV For Your Eyes Only
Schaal: 1:24
Moeilijkheidsgraad: 4/5
Aantal onderdelen: 126
Prijs: € 49,99

Dit is een test.

Revell James Bond 007 Citroen 2CV doos