Agora Models Aston Martin DB5 Pack 1

De schaalmodellen van Agora Models bestaan uit 12 delen. Met elk deel wordt er een stukje van de auto in elkaar gezet en na 12 maanden heb je een prachtig, gedetailleerd schaalmodel. Deel 1 bestaat uit de motorkap, een compleet wiel en het rechter portier. 

Motorkap

De motorkap is het eerste onderdeel van de serie. En daarbij krijg je meteen een gevoel van de kwaliteit van het model. De motorkap voelt gewichtig aan en alle onderdelen die eraan vast komen zijn van metaal en met schroeven vastgezet. Het velours aan de binnenkant moet je erop plakken en geeft meteen een chique uitstraling. De scharnieren blijken ook tegen een stootje te kunnen: met een tangetje kan het vastgezet worden en met een beetje kracht buigen deze niet. Hetzelfde geldt voor het schroeven. Het blijft wel klein spul en kwetsbaar, maar met een klein beetje kracht kan het vastgezet worden.

Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 001
Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 002
Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 003

Wiel

Het tweede onderdeel van dit deel is de beroemde spaakwielen van de auto. Bij Agora Models kan je kiezen uit twee verschillende: de simpele versie en de standaard versie. Het verschil: bij de eerste zijn de spaken helemaal gegoten en kan je ze redelijk makkelijk in elkaar zetten. De tweede, die ze wellicht terecht de standaard hebben genoemd, is een heel ander verhaal. Hierbij maak je het wiel helemaal zoals het in het echt ook min of meer gaat: spaak voor spaak. Een tijdrovend klusje, maar uiteindelijk wel het mooiste resultaat. En ook hierbij verwonderd het dat de spaken wel wat kunnen hebben als je er een beetje kracht op zet. Gelukkig komende wielen niet allemaal in een keer wat het is een tijdrovend klusje. En hierbij kijken we toch naar de Eaglemoss versie: deze spakenwielen waren helemaal gegoten en zijn een stuk minder gedetailleerd dan de Agora Models variant. Dat zal ook zeker goed te zien zijn als het model in zijn geheel gebouwd is.

De naafdop is magnetisch en wordt daarmee heel makkelijk op het wiel geplaatst. Wat echt opvallend is zijn de details die op de naafdop aanwezig zijn: echt een heel groot verschil met de Eaglemoss editie!

Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 004
Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 005
Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 006

Rechter portier

Na het tijdrovende klusje van het spaakwiel is een stukje ontspanning wel op zijn tijd. En dat kan mooi met het portier. De details zijn veel beter dan de Eaglemoss versie die we al kende. En ook hierbij: alles zat netjes bij elkaar in een verpakking, duidelijke omschrijving van de schroeven. Het in elkaar zetten was dan ook zeker niet ingewikkeld. En de kwaliteit kwam weer naar voren toen bleek dat er in de originele omschrijving een fout bleek te zitten. De deurhanger moest andersom. En dat bericht kwam (natuurlijk) toen wij de deur al in elkaar hadden zitten. Maar geen nood! Ook de onderdelen die in het model geklikt moesten worden konden met een kleine platte schroevendraaier weer uit elkaar gehaald worden zonder schade. De nokjes, het kunststof: niks was beschadigd.

Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 007
Agora Models Aston Martin DB5 pack 1 008