Agora Models Aston Martin DB5 Pack 2

Het schaalmodel van de DB5 van Agora Models komt in 12 delen. In het eerste deel konden we kennis maken met de motorkap, een deur en de indrukwekkende spaakwielen. In het tweede deel staat de motor van de DB5 centraal.

Het motorblok bestaat uit een aantal stappen en begint met het in elkaar zetten van de cilinderkop. Deze zijn gemaakt van kunststof en gaan op een basis van metaal. En daarmee voelt het geheel al heel stevig. Het enige nadeel is dat het kunststof niet helemaal netjes aansluit op het metaal. Maar met een klein druppeltje secondelijm is dat opgelost. De overige onderdelen, waaronder de oliedop, zijn ook van metaal en passen, met goed aandrukken, goed op elkaar. En hierbij werd weer getoond dat het geheel tegen wat druk kan en niet kapot gaat.

In de tweede stap gaan de bougies geplaatst worden. Hierbij is het zeer mooi om te zien dat alle kunststof boggiekoppen aan de onderzijde met een schroef vastgezet worden. En daar kan best wat kracht tegenaan zonder dat het kapot gaat. Kenmerkend voor het geheel is de afwerking met groene boogiedraden. En we gaan het toch maar vermelden: dat ziet er echt vele malen beter uit dan de Eaglemoss versie van de DB5. De groene kleur is niet zomaar gekozen: zo kwam de DB5 origineel uit de fabriek in Newport Pagnell. De bougiedraden is wel het eerste prutswerk van het model (naast de spaakwielen). Alle kabels zijn van metaal waardoor je ze met een pincet moet buigen. Maar als ze eenmaal zitten, blijven ze ook zitten.

In de volgende stap ga je de carberateur in elkaar zetten. De chokehendel en de hoofdbrandstofleiding hebben wel wat aandacht nodig en zijn redelijk fragiel. Maar het feit dat deze op de carberateur wordt gezet met een schroefje geeft aan dat het voldoende sterk is om op die manier vast te maken. Om het geheel aan de metalen onderdelen te schroeven is wel aardig wat kracht nodig. Maar dat is mogelijk en eenmaal vast zit ook alles vast.

De laatste stap van deel 2 is de versnellingsbak. Deze komt aan het motorblok te zitten. Opvallen is dat de onderdelen van metaal zijn: zowel blank metaal als zwart gespoten metaal. Het enige wat jammer is, is dat de verbindingsplaat aan de bovenzijde van kunststof is. Dit geeft een minder stevig gevoel. De vraag is alleen of dit in het afgemaakte model nog van meerwaarde zou zijn.

Agora Models vs Eaglemoss

Voor het eerst krijgen we een heel duidelijk beeld van de kwaliteit van Agora Models in vergelijking met de DB5 van Eaglemoss. En daarin is te zien dat het Agora Models veel beter gedetailleerd is dan de versie van Eaglemoss. Als voorbeeld de hoofdbrandstofleiding. Agora Models heeft echt heel gedetailleerd dit in kaart gebracht en je ziet echt de leidingen lopen. Bij Eaglemoss was dit vooral 1 stuk plastic.

Wat ook opvallend is de olie vuldop. Bij Eaglemoss kon je er niet omheen. De tekst ‘OIL’ kon nog maar net op de dop, terwijl die van Agora Models veel subtieler is en, als we de fotos van echte DB5 bekijken, ook veel meer naar de waarheid.