Agora Models Aston Martin DB5 Pack 3

Waarschijnlijk willen de meeste bouwers dat het sneller gaat. Maar het abonnement van Agora Models is slechts 1 deel per maand. We zijn nu bij het derde deel aangekomen. Geen erg tijdrovend deel, maar wel een waar de kwaliteit van het model goed tot zijn recht komt.

In het derde deel van de Aston Martin DB5 is het motorblok afgewerkt en voorzien van enkele details, zoals enkele pijpen en de opzichtige rood/oranje koelventilator van het motorblok gaat aan. Hoewel we erg tevreden zijn over de kwaliteit, viel het ons op dat het versnellingsbakdeel niet helemaal overeenkomt met de echte Aston Martin DB5. Maar daar kunnen we kort over zijn: het zal ook niet zichtbaar zijn in het uiteindelijke model. Waar we wel tegenaan liepen, is dat we bij het bouwen van het motorblok in deel 2 de schroeven niet vast genoeg hebben aangedraaid. Dit was omdat we voorzichtig waren en geen schroef of ander onderdeel wilden breken. Maar toen we met deel 3 de laatste grote onderdelen van het blok in elkaar gingen zetten, kwamen we erachter dat er veel speling en kieren waren en het geheel een wiebelige indruk maakte. Maar gelukkig is het mogelijk om alles weer los te schroeven. En dus hebben we de laatste delen van deel 2 een extra draai gegeven met de schroevendraaier en alles zit weer goed vast. En hier is te zien dat de metalen onderdelen wel wat aankunnen bij het aandraaien. En na het monteren van de ventilator, de oliepomp en wat leidingen konden we dit deel van het voertuig afmaken. Erg tevreden met de details!

Het tweede deel van deel 3 bestaat uit het te gelde maken van de eerste chassisdelen. En dit zijn de onderdelen waar de kwaliteit van Agora Models tot zijn recht komt en waarom er een prijsverschil is tussen dit model en het model van Eaglemoss. Het chassis is namelijk volledig van metaal gemaakt in plaats van plastic. En dat betekent dat straks als het model af is, de onderdelen beter in elkaar passen en ook veel sterker zijn. Het chassis bestaat uit een aantal onderdelen die met schroeven aan elkaar worden gezet. De eerste twee delen passen precies in elkaar en nadat de vier schroeven goed zijn aangedraaid (een beetje kracht kan geen kwaad, merkten we bij het motorblok), is het zo stevig als een rots.

Het laatste deel van deel 3 laat zien dat er ook technisch naar het model is gekeken. In dit deel wordt de eerste van de 4 wielophangingen in elkaar gezet. De ophanging bestaat uit plastic en metalen onderdelen en passen ongelooflijk goed in elkaar. Naast schroeven worden de scharnierende delen vastgezet met een pen. En hoe klein deze borgpennen ook zijn: ze zitten zo vast als een huis. Tot slot wordt de remschijf in elkaar gezet (metaal en plastic) en op de ophanging gemonteerd.

Toen deel 3 werd gebouwd, konden de instructies voor deel 4 al worden gedownload van de website. We kregen een kijkje in de toekomst. Met het vierde deel wordt het chassis verder opgebouwd en kunnen we weer aan de slag met een spaakwiel.