The 007 Heraldry Set

In 2014 werd The London Sock Exchange opgericht door de vrienden Dan en Oli. Hun doel was niet om de wereld te veranderen, maar wel om een glimlach op je gezicht te toveren. In 2020 begon de eerste samenwerking met EON Productions. En nu, bijna 10 jaar na hun oprichting komen ze met een bijzondere James Bond-sokkenset: The 007 Heraldry Set.

De 007 Heraldry Set is geïnspireerd op de zesde James Bond-film uit de reeks: On Her Majesty’s Secret Service. De sokken hebben een heel ander karakter dan de andere sokken uit de James Bond-collectie van The London Sock Exchange. Terwijl die voorzien zijn van kleine, op James Bond-films, geïnspireerde afbeeldingen, is hier gekozen voor een sok in 1 kleur met een wapenschild.

Er is gekozen voor een deel van het wapenschild van James Bond en die van Blofeld. De blauwe en rode sokken voelen ontzettend zacht aan, wat mede komt door de afwerking aan de binnenkant. En daarmee is het heerlijk om de sokken een dag te dragen.

The arms of Sir Thomas Bond, Baronet of Peckham, died 1734. Argent on a chevron sable. Three bezants. Good motto, eh? The World Is Not Enough.

Sir Hilary Bray

Orbis non sufficit

Voor de echte Bondfan is deze Latijnse term zeker niet onbekend. Niet alleen is er een film naar vernoemd, The World Is Not Enough, ook is het de wapenspreuk die we terugvinden op het familiewapen van James Bond. In de film On Her Majesty’s Secret Service krijgen we voor het eerst ook een afbeelding van het wapen te zien. En deze was inspiratie voor de 007 Heraldry Set. Op de blauwe sok prijkt een deel van het wapen: het hoofdwapen met de drie gouden ballen, de helm en daarop een leeuw. En ondanks dat de afbeelding gemaakt is van draad, zijn de details heel fraai, zeker als je ze op een afstand ziet.

The 007 Heraldry Set 001
The 007 Heraldry Set 002

Arae et foci

Bij velen minder bekend: de wapenspreuk van Blofeld. Vrij vertaald betekend het: haard en thuis. In de film zien we het wapen verschillende keren verschijnen op de achtergrond van het verblijf van Blofeld in Zwitserland. Net zoals met het wapen van James Bond is hier maar een deel van te vinden op de sok van The London Sock Exchange. In dit geval het wapenschild met de zwijnenkop, de vier rode fusils er en daarboven de kroon. Zowel de kroon als de kop van het zwijn zijn zodanig gedetailleerd dat het minder scherp geborduurd lijkt dan het wapen van Bond. Maar op afstand is het zeker een mooi tekening op de bordeauxrode sok.


The 007 Heraldry Set 003
The 007 Heraldry Set 007
The 007 Heraldry Set 004
The 007 Heraldry Set 008

De sokken komen in de simpele, kenmerkende verpakking van The London Sock Exchange: een witte doos met een zwarte lijn over de lengte en het logo van het merk. Waar wel aandacht aan besteedt is is de binnenkant. Het vloeipapier is heel licht voorzien van het 007-logo. En wat de beleving van deze sokken toch wel helemaal compleet maakt zijn de drie kaartjes die erbij zitten: “For Your Feet Only” en twee kaartjes met de volledige wapenschilden erop en op de achterkant informatie hierover. En hiermee zijn de sokken functioneel om te dragen en de kaartjes kunnen mooi ingelijst aan de muur prijken. En doordat The London Sock Exchange gekozen heeft voor blauw en bordeauxrood, passen deze sokken bij veel outfits en door de afwerking ook heel stijlvol onder een pak. En als je het verhaal achter beide wapenschilden kent kan je ook nog eens mooi pronken met deze sokken.

The 007 Heraldry Set 005
The 007 Heraldry Set 006
The 007 Heraldry Set 009