MI6 Confidential Moonraker Special

20-12-2023 | Niet alleen verschijnt nummer 71 van MI6 Confidential: ook een nieuwe speciale editie is verschenen. Deze staat helemaal in het teken van Moonraker.

MI6 Confidential kondigt met trots onze nieuwste speciale publicatie aan: een gelimiteerde uitgave van 100 pagina’s van het magazine dat diep ingaat op een bepaald facet van de franchise. In een tijdperk waarin visuele effecten nog tientallen jaren verwijderd waren van een digitale revolutie, kwam Moonraker naar voren als een van de meest visueel ambitieuze series. De beelden bleven geworteld in de beheersing van praktische effecten, modelwerk en baanbrekende technieken die sindsdien een nostalgisch patina van filmkunst hebben gekregen.

Voor deze zevende MI6 Confidential special heeft verzamelaar Thomas Nixdorf zijn archief met zeldzame achter-de-schermen-foto’s van Moonraker, productieconcepten en kunst opengesteld. Het merendeel van de ongepubliceerde foto’s in deze special zijn afkomstig van de originele negatieven uit 1978/79. In sommige gevallen zullen lezers merken dat de originelen niet in perfecte staat bewaard zijn gebleven, maar we hebben ervoor gekozen om een aantal van de meest spectaculaire en interessante op te nemen. Ze bieden niettemin een fascinerende kijk op het praktische en miniatuureffectenwerk dat de productie een Academy Award nominatie opleverde voor Beste Effecten.

=> MI6 Confidential #7 Moonraker – Science Fiction or Science Fact