Corgi’s James Bond-modellen voor 2024

Corgi heeft nieuwe schaalmodellen aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2024. In de 22 modellen zijn ook 3 James Bond-modellen: de Aston Martin DB5, de Q-Glider en de Triumph Scrambler Bond Edition.

Aston Martin DB5 (Goldfinger)
Het beroemdste Corgi-model keert terug in een gloednieuwe uitgave ter ere van de 60e verjaardag van de iconische James Bond-film Goldfinger. Dit klassieke speelgoed werd voor het eerst uitgebracht in 1965 en is de best verkochte die-cast auto aller tijden. Dit is een nieuw bewerkte versie van de klassieke 261 Aston Martin DB5, met alle legendarische kenmerken van het origineel, waaronder de werkende schietstoel, het kogelvrije achterschild en de machinegeweren. Voor 2024 komt de Corgi 261 voor het eerst in de iconische Silver Birch lak van de echte auto!

Q Glider (No Time To Die)
Het opvallende, door Q-Branch ontwikkelde zweefvliegtuig met twee zitplaatsen en opvouwbare vleugels is ontworpen voor infiltratiemissies vanuit de lucht en werd gebruikt om The Poisoned Garden te bestormen. Het eiland ligt in de Zee van Japan en vereist een snelle maar heimelijke nadering die alleen het zweefvliegtuig kon uitvoeren. Het zweefvliegtuig wordt in compacte vorm gedropt uit een Boeing C-17A Globemaster van de Royal Air Force en springt onmiddellijk open die na het bereiken van de oppervlakte verandert in een duikboot.

Triumph Scrambler 1200 (Bond Edition)
De Triumph Scrambler 1200 Bond Edition werd gelanceerd tegelijk met de release van ‘No Time To Die’ om de eerste samenwerking tussen Triumph Motorcycles en James Bond te vieren. Dit is een zeldzame speciale editie motorfiets geïnspireerd op de stuntmotor die voorkomt in de film en was gelimiteerd tot slechts 250 modellen wereldwijd.

=> Corgi Aston Martin DB5 Goldfinger
=> Corgi Q Glider No Time To Die
=> Corgi Triumph Scrambler 1200 Bond Edition